Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 13:52
Τοπικά

Ψυχρολουσία Μητσοτάκη σε Αγοραστό – Κολυνδρίνη – Δεν τους κάλεσε στη συνάντηση – Δήλωση – κόλαφος για το Χιονοδρομικό






Χειρότερη από την παγωνιά που επικρατεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου υπήρξε ασφαλώς η ψυχρολουσία που πήραν ο Νομάρχης Λάρισας και η γνωστή συνεργάτιδά του, Δωροθέα, από την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, που όχι μόνο αρνήθηκε να τους δεχθεί, αλλά τους «πυροβόλησε» κιόλας, με δήλωσή του στην οποία ζητούσε από την Περιφέρεια να επενδύσει στοχευμένο στο Χιονοδρομικό, που είναι αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή.

Την ίδια μέρα, μάλιστα, η Τουριστική Αστυνομία πραγματοποιώντας έλεγχο διαπίστωσε ότι ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούσε, μέσα στο Χιονοδρομικό, χωρίς την απαιτούμενη άδεια (ήταν μάλιστα σφραγισμένο) και αυτό γεννά μείζον θέμα για τη διοίκηση της εταιρίας και την πολιτική αρχή της Περιφέρειας.

Η συνάντηση

Με το βουλευτή του Νομού και τους πολιτευτές και τα κομματικά στελέχη της ΝΔ, συναντήθηκε την Τετάρτη στην Πορταριά, όπου βρέθηκε οικογενειακώς για ολιγοήμερες διακοπές, και λίγο πριν αναχωρήσει για Αθήνα, ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση δεν κλήθηκαν ο Νομάρχης Λάρισας, Αγοραστός και η Κολυνδρίνη, κίνηση που ερμηνεύεται ως αποδοκιμασία της πρακτικής του Αγοραστού και που σε κομματικό επίπεδο πολιτεύεται με ιδιοτέλεια και αριβισμό, όπως κατέδειξε η αψυχολόγητη ενέργειά του να σπεύσει να αποδεχθεί την πρόταση – «παγίδα» του Τσίπρα και να μετάσχει στην επιτροπή – παρωδία που συγκροτήθηκε για τη δήθεν αναθεώρηση του Συντάγματος.

Μάλιστα μια δήλωση του κ. Μητσοτάκη για το Πήλιο και το χιονοδρομικό εκτιμάται, εύλογα, σαν χαστούκι σε Αγοραστό – Κολυνδρίνη, αφού υπογραμμίζει τις ευθύνες της Περιφέρειας για την έλλειψη επενδύσεων. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το χιονοδρομικό χρειάζεται κάποιες στοχευμένες επενδύσεις, όχι ιδιαίτερα μεγάλες. Φαντάζομαι θα μπορούσαν να ενταχθούν στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Νομίζω ότι με ένα γρήγορο λιφτ θα εξυπηρετείται περισσότερος κόσμος και θα μπορεί και το χιονοδρομικό να αναπτυχθεί πλήρως. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι το Πήλιο με τον τρόπο του συνδυάζει τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας σε έναν τόπο. Διαθέτει πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και είναι μια περιοχή που μπορεί να αναδείξει τον αγροτουρισμό τον πρωτογενή τομέα με τρόπο βιώσιμο και προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον. Οπότε είναι ένας τυχερός τόπος η Μαγνησία και η Θεσσαλία που έχει ένα τέτοιο βουνό σαν το Πήλιο και νομίζω ότι παραμένει ένας πολύ αγαπημένος προορισμός για πάρα πολλούς Έλληνες”.
Σπασμωδικές αντιδράσεις

Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων που εκθέτουν και καταρρακώνουν το όποιο κύρος απέμενε στο δίδυμο Αγοραστού – Κολυνδρίνη, η δεύτερη έδωσε σήμερα συνέντευξη τύπου και επιτέθηκε με τον γνωστό αφελή, απολίτικο και κωμικό τρόπο στο Δήμο Βόλου, ως να μη μην είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις – επισημάνσεις Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ανέφερε, με τρόπο παραληρηματικό και με απαγορεύσεις ακόμη και του…ομιλείν, πως «όσοι δεν εμπλέκονται με τη λειτουργία του, να πάψουν να μιλούν περί καταλληλότητας ή μη». «Δηλώσεις εντυπωσιασμού περί μη καταλληλότητας του Χιονοδρομικού Κέντρου δεν μας τρομάζουν, ούτε φοβόμαστε αυτούς που καταγγέλλουν έμμεσα ή άμεσα τη λειτουργία του», ισχυρίστηκε η Κολυνδρίνη, αφήνοντας, με το μυαλό της, αιχμές εναντίον της δημοτικής αρχής Βόλου, ενώ ο αντιπρόεδρος της εταιρείας «Κενταύρων Όρος» Γιώργος Κίτσιος κατήγγειλε τον Αχ. Μπέο ως υπονομευτή, επικαλούμενος δηλώσεις του τελευταίου σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.