Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τον σάλο, το ΥΠΟΙΚ στέλνει εγκύκλιο: Οι πολίτες δεν απαλλάσσονται από τις οφειλές τους με ομόλογα Σώρρα






Με αρκετή καθυστέρηση και αφού δημιουργήθηκε σάλος για την υπόθεση με τα ομόλογα του Αρτέμη Σώρρα, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να ενημερώσει τους πολίτες ότι δεν απαλλάσσονται από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Παράλληλα το ΥΠΟΙΚ επιτίθεται σε όσους ασχολήθηκαν με την υπόθεση κατηγορώντας τους ότι προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα στον Αρτέμη Σώρρα.

Τέλος αναφέρει πως η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στα πλαίσια εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση.

 

Το non paper του ΥΠΟΙΚ

Υπόθεση Σώρρα

Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών. Εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και συνιστούμε την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση μήπως με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν.  

Από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών, η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στα πλαίσια εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση Σώρρα και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες και ως εκ τούτου καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας.
Επίσης, η Διεύθυνση Εισπράξεων του Υπουργείου Οικονομικών έχει αποστείλει προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο με την οποία παρείχε οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού των εξώδικων δηλώσεων που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του νομικού συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών.
Κατά συνέπεια, οι αρμόδιοι υπάλληλοι παραλαμβάνουν, ως έχουν υποχρέωση, τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, αλλά ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Πηγή: iefimerida.gr