Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:00
ΜαγνησίαΤοπικά

Χωρίς ρεύμα 7 χωριά του Αλμυρού εν μέσω χιονιά – Μεγάλο πρόβλημα και σε άλλα χωριά της Όθρυος






Το βάρος του χιονιού έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση πολλών χωριών από τις 3 το μεσημέρι, όταν η “Σοφία” επιδιδόταν σε παιχνίδια σφοδρής χιονόπτωσης στον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού.

Όπως μας περιγράφει ο Αντιδήμαρχος Κώστας Νικοβιώτης “ενώ εργαζόμασταν με συνεργεία του Δήμου για τον αποχιονισμό, παρατήρησα έξω από το χωριό μου, τη Βρύναινα, καλώδια υψηλής τάσης, τα οποία λόγω του βάρους του χιονιού, έκαναν κοιλιά, ακουμπούσαν μεταξύ τους και δημιουργούσαν σπινθήρες. Αρχικά λάβαμε προληπτικά μέτρα, ενώ και σε άλλα χωριά παρατηρούνται παρόμοια προβλήματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες σε δύσκολες συνθήκες, για να αποκαταστήσουν όποιες ζημιές έχει υποστεί το δίκτυο λόγω της κακοκαιρίας.”

Αυτή τη στιγμή έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στον Άγιο Ιωάννη, στη Δρυμώνα, στη Γαύριανη, στους Κωφούς και Κοκκωτούς, ενώ παραμένουν χωρίς ρεύμα η Βρύναινα, το Ζαρκαδοχώρι, η Νεράιδα, το Νεοχωράκι, ο Ανθότοπος, η Φυλάκη και η Πέρδικα. Στο Αργιλοχώρι και το Μαυρόλοφο, έγιναν μικρές διακοπές ρεύματος, αλλά αυτή τη στιγμή δεν παρουσιάζεται πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης της ΔΕΔΔΗΕ, καθώς οι γνωστοί αριθμοί που δηλώνουμε τις βλάβες, παραπέμπουν σε τηλεφωνικό κέντρο της Αθήνας, στο οποίο, τελικά, δεν απαντά κανείς. Θυμίζουμε ότι στον μεγάλο σε έκταση Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού, η ΔΕΔΔΗΕ, αναμένεται να αποσύρει τα συνεργεία του παραρτήματος του Αλμυρού. Αν αυτή τη στιμή διανύουμε πολύωρη αναμονή εν μέσω χιονιά, ενώ δυο συνεργεία του Αλμυρού δουλεύουν ακούραστα, πόσες ώρες θα περιμέναμε, αν εξυπηρετούμασταν από Λαμία ή Βόλο;

 

 

Πηγή: almyros.gr