Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 18:57
Αθλητικά

Χουάν Φεράντο: «Καλή η διαφορά μας»






Ο Χουάν Φεράντο χαρακτήρισε καλή τη διαφορά του Βόλου από τις συνδιεκδικήτριες ομάδες της ανόδου στη Super League.

Ο προπονητής του Βόλου, Χουάν Φεράντο, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τη Football League και την πρωτιά της ομάδας του σε αυτή, χαρακτηρίζοντας καλή τη διαφορά της θεσσαλικής ομάδας από τις συνδιεκδικήτριες ομάδες της ανόδου στη Super League.

– Ο Βόλος βρίσκεται έξι βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Κέρκυρα, ενώ έχει και ματς λιγότερο. Είναι το απόλυτο φαβορί για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία;
“Αυτή τη στιγμή δεν κοιτάμε τόσο τη διαφορά, αλλά το κάθε ματς. Υπάρχουν καλές ομάδες, όπως η Κέρκυρα, ο Πλατανιάς, η Παναχαϊκή. Υπάρχει διαφορά κι αυτό είναι καλό. Μένουν, όμως, δεκαοκτώ ματς”.

– Πέρυσι πανηγύρισε την άνοδο από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία. Πόσο εύκολη είναι δεύτερη διαδοχική άνοδος;
“Είναι πολύ δύσκολη. Αυτή η ομάδα χτίστηκε από το μηδέν την περασμένη σεζόν. Αλλά, τα πάμε καλά χάρη στη δουλειά πολλών παιδιών που έχουν πάθος για το ποδόσφαιρο”.

– Στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας η Liga αποφάσισε να μεταδώσει Live από το Youtube τις αναμετρήσεις. Το εμπορικό κι οργανωτικό πλαίσιο είναι σαφέστατα ανώτερο του ελληνικού. Γιατί στη Football League υπάρχει αυτό το μπάχαλο;
“Σε επίπεδο ποιότητας μοιάζουν τα δύο πρωταθλήματα. Στη Segunda οι 16 από τις 22 ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο. Αλλά στο οργανωτικό επίπεδο, η διαφορά είναι μεγάλη”

– Πώς εξηγείτε ότι παραδοσιακές ομάδες (Ηρακλής, Παναχαϊκή, Δόξα, Τρίκαλα, Κέρκυρα) βρίσκονται πίσω κι ομάδες – εκπλήξεις (Βόλος, Απόλλων Λάρισας) βρίσκονται στις πρώτες θέσεις;
“Ο Απόλλων Λάρισας έχει απίστευτη ποιότητα στη μεσαία γραμμή, έχει παίκτες που μπορούν να κρίνουν το οποιοδήποτε ματς σε ένα λεπτό. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τις παραδοσιακές δυνάμεις, αλλά δεν νομίζω ότι συμβαίνει λόγω έλλειψης ποιότητας. Η Κέρκυρα έχει τον Τουράμ, η Δόξα τον Ροζέριο Μάρτινς, ο Κισσαμικός τον Κουσκουνά και τον Ρίσκο. Ο Κισσαμικός έχει τους καλύτερους εξτρέμ στην κατηγορία. Νομίζω ότι τώρα βλέπουμε την πραγματική εικόνα της ομάδας”.

– Θα σας δούμε την επόμενη σεζόν στον πάγκο του Βόλου στη Super League, βλέπετε να μένετε χρόνια στην Ελλάδα;
“Στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να μιλήσεις για το μέλλον. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ με τον Άκη, τον Πέτρο, τον Φίλιππο, τους συνεργάτες μου. Μακάρι να μείνω”.