Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:22
ΠαραπολιτικάΠαρασκήνια

Οσα παρέλειψε να πει ο Αχιλλέας Μπέος






Ο Αχιλλέας Μπέος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στα περισσότερα από τα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στη δικαστική του περιπέτεια που διήρκησε οκτώ χρόνια.

Αναφέρθηκε σε Κούγια, Πατέρα, Παπανδρέου (Πόπη και Γιωργάκη), Ροδούλα Ζήση, Καρτάλη, δημοσιογράφους και πολλούς άλλους.

Αναφέρθηκε επίσης σε γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να οδηγηθεί στη φυλακή, όπως για παράδειγμα ότι στο πόρισμα της Πόπης Παπανδρέου αναφερόταν ψευδώς ότι ήταν κάτοχος αμερικάνικου διαβατηρίου.

Μέσα σε όλα όμως που ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος, ξέχασε να αναφερθεί και στον 9ο τακτικό ανακριτή Γεώργιο Κασσίμη ο οποίος είχε αναλάβει την ανάκριση εκείνες τις πρώτες ημέρες που είχε ξεσπάσει η υπόθεση.

Τι είχε λοιπόν αναφέρει παλιότερα ο Αχιλλέας Μπέος που ξέχασε σήμερα να επαναλάβει;

Το πρώτο, ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο κ. Κασσίμης του εκμυστηρεύτηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την προφυλάκισή του, ωστόσο αν δεν επιβάλει την προσωρινή κράτησή του, θα του πάρουν το κεφάλι.

Και το δεύτερο ότι έπειτα από έξι μήνες προφυλάκισης, ο κ. Κασσίμης αφού είχε προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό το ανακριτικό του έργο, ήταν έτοιμος να ζητήσει την αποφυλάκισή του, καθώς δεν προέκυπταν στοιχεία εις βάρος του Αχιλλέα Μπέου. Λίγο όμως πριν συμβεί αυτό, οι προϊστάμενοι του κ. Κασσίμη του πήραν την υπόθεση και την ανέθεσαν στον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Καλόφωνο.

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε…