Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 16:12
Τοπικά

Χιονοδρομικό: Αντί συγγνώμης, φαιδρές δικαιολογίες από την Περιφέρεια






Το απύθμενο θράσος και η προκλητικότητα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και των εδώ συνεργατών του (Κολυνδρίνη, Ιγγλέση κλπ) συνεχίζεται. Έτσι μετά το φιάσκο της Κυριακής που το Χιονοδρομικό πλημμύρισε από κόσμο και τα λίφτ είτε υπολειτουργούσαν, είτε ήταν εκτός λειτουργίας, λόγω βλαβών, παρά το ότι δαπανήθηκαν – υποτίθεται – 60.000 ευρώ για τη συντήρησή τους, αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη, έβγαλαν τον Ιγγλέση να κλαψουρίζει δημόσια ότι δεν φταίνε αυτοί, αλλά το γεγονός ότι τα μηχανήματα είναι παλιά!!!

Δηλαδή; Μετά από έξι χρόνια με τον μεγάλο ευεργέτη, όπως απαιτεί να τον θεωρούμε, Αγοραστό στην Περιφέρεια, δεν βρέθηκε τρόπος να εκσυγχρονιστεί ένα ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο για το Πήλιο και ευρύτερα τη Μαγνησία και την οικονομία της; Και με τέτοια εξοργιστική θρασύτητα, αυτοί που στα λόγια μοιράζουν εκατομμύρια, ξεστομίζουν τέτοιες γελοίες δικαιολογίες;

Δεν συνεχίζουμε προς το παρόν το θέμα, λόγω των ημερών. Αλλά σίγουρα θα επανέλθουμε σε εύθετο χρόνο. Και μια επισήμανση: Αν διαβάσετε τον τοπικό Τύπο σήμερα, έντυπο και ηλεκτρονικό θα απογοητευθείτε τελείως. Εντάξει υπάρχει μεγάλη οικονομική δυσπραγία, αλλά η πραγματική δημοσιογραφική αξιοπρέπεια είναι κάτι άλλο από αυτή της κάθε Τασσοπούλου…

Δηλώσεις Ιγγλέση στη ΕΡΑ Βόλου

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της Εταιρείας «Κενταύρων Όρος», περιφερειακός σύμβουλος, κ. Γρηγόρης Ιγγλέσης, «οι βλάβες οφείλονται στην παλαιότητα των μηχανημάτων, που χρονολογούνται από την έναρξη λειτουργίας του Χιονοδρομικού, το 1968.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «τα μηχανήματα συντηρούνται, όπως προβλέπεται, ωστόσο, όση συντήρηση κι αν κάνουμε, το παλιό δεν γίνεται καινούργιο, όπως ο ηλικιωμένος δεν μπορεί να γίνει νέος, όσα φάρμακα κι αν πάρει».

Χάρη στη γρήγορη αποκατάσταση του ενός αναβατήρα από τους δύο που υπέστησαν βλάβη, ο πολύς κόσμος που ανέβηκε χθες στο Χιονοδρομικό, παρέμεινε και χάρηκε το χιόνι, η ποιότητα του οποίου είναι – όπως λέγεται – αυτή την στιγμή, η καλύτερη από όλα τα Χιονοδρομικά που βρίσκονται σε λειτουργία.

Να θυμίσουμε ότι το Χιονοδρομικό Πηλίου επρόκειτο να λειτουργήσει κανονικά, από την Παρασκευή, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό, λόγω χιονοθύελλας που επικράτησε, τόσο προχθές, όσο και χθες Σάββατο».

Aνοιχτό θα είναι όλη την
εβδομάδα το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμοδίων για το Κέντρο το Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια Πηλίου θα είναι ανοιχτό όλη την εβδομάδα καθημερινά, για όλους τους κατοίκους της Μαγνησίας και τους επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν το αγαπημένο τους χειμερινό άθλημα, το σκι, ή απλά να θαυμάσουν το φυσικό τοπίο, να κάνουν την βόλτα τους και να παίξουν με το φρέσκο χιόνι που έπεσε.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας με θέα σε δύο θάλασσες, Αιγαίο και Παγασητικό, έχει ντυθεί στα λευκά και περιμένει μικρούς και μεγάλους καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Σε λειτουργία θα είναι το σύνολο των πιστών: Πανόραμα, Πυλώνες, Θέτις, Ιάσων, Φαλκονέρα και Αρχαρίων ενώ επίσης σε λειτουργία και οι αναβατήρες καθώς και το διθέσιο lift. Το Χιονοδρομικό Κέντρο θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τα εισιτήρια για τους επισκέπτες κυμαίνονται από 3 έως 11 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και τις ώρες ενώ υπάρχει δυνατότητα απόκτησης ετήσια κάρτας το κόστος της οποίας ξεκινά από 80 ευρώ το έτος (μειωμένη τιμή) και φθάνει τα 220 ευρώ (οικογενειακή, τρία άτομα).

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι το 24280-89021.