Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 01:42
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτορεπόρτερ που συνελήφθη από την ΠΓΔΜ κατά την «έξοδο των μεταναστών» περιγράφει τα όσα έζησε






Για την περιπέτεια που έζησε επί 12 και πλέον ώρες στα ελληνοσκοπιανά σύνορα μίλησε ένας από τους 40 Ελληνες που συνελήφθησαν χθες στην ΠΓΔΜ, ακολουθώντας τους πρόσφυγες στη μεγάλη τους έξοδο.

Πρόκειται για τον Γιάννη Τοσίδη, φωτορεπόρτερ του φωτογραφικού πρακτορείου Intime News, o οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Τοσίδης εξήγησε ότι όλοι οι συλληφθέντες, Ελληνες φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφοι και μέλη ΜΚΟ, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ πίσω έμειναν 5 με 6 άτομα άλλης υπηκοότητας.

«Η ελληνική πλευρά μάς βοήθησε πολύ και τώρα είμαστε ελεύθεροι, είμαστε ήδη στην Ελλάδα. Εχουν μείνει πίσω 5 με 6 άτομα, είναι όλοι ξένοι. Συνολικά είχαμε συλληφθεί 12 άτομα, εκ των οποίων οι 7 ήταν φωτογράφοι και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι και μέλη τηλεοπτικών συνεργείων. Συνολικά, με τα μέλη των ΜΚΟ που συνελήφθησαν μαζί μας, ήμασταν πάνω από 40 άτομα», είπε ο κ. Τοσίδης.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν είδε τι συνέβη με τους πρόσφυγες που είχαν καταφέρει να περάσουν τα σύνορα χθες, ο φωτορεπόρτερ του Intime News είπε ότι είδε απλά να τους φορτώνουν σε στρατιωτικά καμιόνια και να τους παίρνουν. «Από εκεί και πέρα δεν έχω εικόνα τι έγινε, δεν έχουν γυρίσει, όμως, κάποιον πίσω, όπως καταλαβαίνω», προσέθεσε.

Οσον αφορά το φυλλάδιο που ξεσήκωσε χθες τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ο κ. Τοσίδης είπε ότι δεν το είδε, δεν έπεσε στα χέρια του, το διάβασε απλά στο ίντερνετ, ωστόσο χθες το πρωί με το που έφθανε κανείς στο καμπ της Ειδομένης καταλάβαινε ότι ήταν το μόνο θέμα συζήτησης. «Δεν ξέρω ποιος το έκανε, ποιος το μοίρασε, ήταν πάντως ένα τεράστιο λάθος να εκθέσουν τόσο κόσμο σε τόσο μεγάλο κίνδυνο», πρόσθεσε.