Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:53
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτογραφίες: Γυαλιά-καρφιά η Μόρια από τα επεισόδια μεταναστών






Σε πεδίο μάχης έπειτα από εξέγερση μεταναστών μετατράπηκε για μία ακόμα φορά το βράδυ της Κυριακλης το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 23:00 το βράδυ, όταν ξέσπασε καταιγίδα με τους μετανάστες που ζουν σε σκηνές να ζητούν χώρο για να μην βρέχονται.

Όπως τονίζει το lesvosnews.gr, κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν καθώς οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hotspot της Μόριας υπερβαίνουν κατά πολύ τον αριθμό που μπορεί να φιλοξενήσει με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια με τους μετανάστες να προκαλούν καταστροφές.

Τα επεισόδια σταμάτησαν γύρω στις 05:00 το πρωί μετά από την επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου επτά άτομα.

Ένα ακόμα περιστατικό σημειώθηκε όμως το πρωι της Δευτέρας όταν έφτασαν στη Λέσβο 39 μετανάστες από την Τουρκία. Ο διοικητής του Κέντρου της Μόριας δεν δεχόταν να τους παραλάβει λόγω πληρότητας και έτσι η Λιμενική Αρχή δεν γνώριζε που να τους τοποθετήσει.

Φωτογραφίες: lesvosnews.gr