Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:05
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φοβούνται για τη ζωή τους οι 8 Τούρκοι: «Ο Ερντογάν θα στείλει εκτελεστές»






Τρέμουν για τη ζωή τους οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, καθώς, εξέφρασαν τον φόβο ότι η Αγκυρα θα στείλει εκτελεστές που θα αναλάβουν την απαγωγή ή την εξόντωσή τους.

Αυτά φέρεται να είπαν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της RealNews. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η επιχείρηση της Αγκυρας θα γίνει με ποινικούς και όχι με στελέχη της ΜΙΤ.

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να ρισκάρουν στελέχη τους για να μας απαγάγουν ή να μας δολοφονήσουν. Δεν λειτουργούν έτσι. Συνεργάζονται με σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά σε ανάλογες περιπτώσεις», είπαν οι Τούρκοι στρατιωτικοί σε στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επειτα από τις δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, που ανέφερε απροκάλυπτα ότι η Αγκυρα θα βρει τους 8 και θα τους «πακετάρει», οι 8 Τούρκοι είπαν στις ελληνικές αρχές τους φόβους τους. Οπως είπαν, η ΜΙΤ δεν ρισκάρει σύλληψη ή ένοπλη σύγκρουση και θάνατο πρακτόρων της από Ελληνες αστυνομικούς, και θα προτιμήσει να «προσλάβει» σκληρούς κακοποιούς, κυρίως από την Κωνσταντινούπολη, να αναλάβουν. «Μην περιμένετε πράκτορες, ο Ερντογάν θα στείλει ποινικούς εκτελεστές ώστε σε περίπτωση αποτυχίας να παρουσιαστούν ως ακραία στοιχεία που έδρασαν αυτοβούλως», φέρεται να είπαν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι 8 Τούρκοι φυλάσσονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ελεύθεροι σκοπευτές είναι σε 24ωρη βάση γύρω από τις εγκαταστάσεις στις οποίες βρίσκονται και ελέγχουν κάθε κίνηση. Ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής αλλά και άνδρες των ΜΑΤ έχουν αναλάβει την 24ωρη φρούρηση των οκτώ, ενώ έχει στηθεί και ένα ηλεκτρονικό πέπλο προστασίας στην περιοχή, τα πάντα ελέγχονται ηλεκτρονικά και φυσικά ο χώρος βιντεοσκοπείται. Ακόμη και το φαγητό των 8 ελέγχεται καθημερινά.

Οι 8 Τούρκοι, σύμφωνα με το περιβάλλον τους, δεν θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, έξι από αυτούς έχουν πει σε Έλληνες αστυνομικούς ότι σκέφτονται τη Σουηδία, τη Γερμανία και τον Καναδά.

Πηγή: iefimerida.gr