Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:46
Κόσμος

Τραγωδία στον αέρα: Συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines με 157 επιβάτες

Το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων – Τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα





Αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που εκτελούσε πτήση από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι συνετρίβη το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Boeing 737 μετέφερε 149 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος.

«Αυτή τη στιγμή έχει επιβεβαιωθεί ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στις 8.44 το πρωί», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, χωρίς να δώσει ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας στις οικογενειες των θυμάτων.

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της συντριβής της πτήσης ΕΤ302 καθώς και το σημείο της τραγωδίας. Εκπρόσωπος της Ethiopian Airlines ανέφερε ότι ο αερομεταφορέας της χώρας έχασε την επαφή με το αεροσκάφος έξι λεπτά μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Bole προτού συντριβεί περίπου 60 χλμ νοτιανατολικά του αεροδρομίου. Σε εξέλιξη είναι αποστολή έρευνας και διάσωσης, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή επιζώντες. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ορισμένες πτήσεις από την Αντίς Αμπέμπα αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν μετά το τραγικό συμβάν.