Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 20:42
Τοπικά

Τρίγωνο Καρεκλίδη – εργολάβων και πολιτικού με επιταγές! – Κρίσιμα ερωτήματα έθεσε ο Αχιλλέας Μπέος






Στον Εισαγγελέα προς διερεύνηση φάκελος με στοιχεία για δοσοληψίες Καρεκλίδη με εργολάβους και πολιτικό – Ας κρίνει η Δικαιοσύνη, λέει ο Δήμαρχος Βόλου, με μήνυση και…δάκρυα απαντά ο εκδότης – Μείζον ηθικό, τουλάχιστον, θέμα

ΜΠΕΟΣ ΚΑΡΕΚΛΙΔΗΣ1

Φάκελο με στοιχεία (λίστες επιταγών και χρηματικά ποσά) που αποδεικνύουν οικονομικές δοσοληψίες του εκδότη Γιώργου Καρεκλίδη με εργολάβους και συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο διαβίβασε στον Εισαγγελέα Βόλου, ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι.

Αν και ο Μπέος δεν θέλησε να χαρακτηρίσει το νόμιμο ή μη αυτών των δοσοληψιών, σημειώνοντας ότι τούτο αποτελεί έργο της Δικαιοσύνης, εν τούτοις εξέφρασε εύλογες απορίες για τους λόγους που πιθανώς μεγάλα χρηματικά ποσά δόθηκαν από τους προαναφερθέντες στον εκδότη. Ο κ. Μπέος σημείωσε ότι ο Γ. Καρεκλίδης λάμβανε επιταγές από εργολάβους του Περιφερειακού, το 2001, όπως επίσης και από τον δημοτικό σύμβουλο Βόλου την περίοδο 1998 – 2003 Αθ. Κουντουρά. Τα στοιχεία αυτά, όπως είπε, περιλαμβάνονται σε φάκελο που έχει κατατεθεί ήδη στην Εισαγγελία Βόλου για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Ο ίδιος ο Καρεκλίδης πιπιλίζοντας για πολλοστή φορά την καραμέλα του αγωνιστή που θυσιάζεται για την πόλη έκανε λόγο για σύνηθες φαινόμενο ανταλλαγής επιταγών μεταξύ επιχειρηματιών σε αναζήτηση ρευστού, αλλά βέβαια δύσκολα μπορεί να πείσει, από ηθική τουλάχιστον άποψη, πως μπορεί αυτό να συμβαίνει, κυρίως, μεταξύ ενός εκδότη και εντός πολιτικού. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν δεν λαμβάνεται η πρόνοια της πιθανής ανάγκης ο εκδότης – αρχάγγελος της κάθαρσης να ελέγξει κάποια στιγμή στο μέλλον τον πολιτικό για πιθανές παραλείψεις του!

Οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου

«Δεν ξέρω αν ο Καρεκλίδης είχε κάποια μάντρα με οικοδομικά υλικά, γιατί μόνο τότε δικαιολογείται η συναλλαγή με τους εργολάβους», δήλωσε ειρωνικά ο Δήμαρχος Βόλου και αναφέρθηκε σε μια σειρά εργολάβους, μεταξύ των οποίων και ένας πολύ γνωστός που απασχόλησε έντονα τη κοινή γνώμη με την εμπλοκή του στην κατασκευή του Περιφερειακού. Μάλιστα για το συγκεκριμένο έκανε λόγο για σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων σε βάρος του από τον εκδότη, όταν κηρύχθηκε και παράνομος έκπτωτος από το έργο. «Να φύγει ο απατεώνας» και άλλα τέτοια δημοσιεύματα βγήκαν τότε και ξαφνικά, χωρίς λόγο σταμάτησαν

Για το πολιτικό, που τον κατονόμασε στο πρόσωπο του Θανάση Κουντουρά πρώην δημοτικού συμβούλου, αντιδημάρχου και προέδρου του διαδημοτικού συνδέσμου Κοιμητηρίων (με την τελευταία ιδιότητα είχε και μια μακρά δικαστική περιπέτεια με αίσιο για εκείνον τέλος) ο Δήμαρχος Βόλου ανέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά που δίνονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα (έδωσε και τη σχετική λίστα όπου αναφέρονται ποσά 800.000 δρχ ανά φορά σχεδόν μήνα παρά μήνα) και διερωτήθηκε τι είδους συναλλαγή είχε ο Καρεκλίδης με τον κ. Κουντουρά. «Να είχε κανα γραφείο τελετών; Ή έσκαβε τάφους; Αν έσκαβε τάφους ας σκάψει και ένα να μπει μέσα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπέος ήταν ιδιαίτερα καταγγελτικός για τα δημοσιογραφικά σκουπίδια, όπως είπε, συμπεριλαμβάνοντας και τον ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού, που ήδη συνελήφθη επ αυτοφώρω και θα δικαστεί τη Δευτέρα για εκβίαση, που εκβίαζαν και τρομοκρατούσαν πολιτικούς, Χαρακτήρισε τον Γ. Καρεκλίδη ως εκβιαστή και ό,τι είναι ότι χειρότερο έχει υπάρξει σε αυτή την πόλη και κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην καλύπτον τη σαπίλα αυτής της πόλης, τους πολιτικούς απατεώνες και τις 200 οικογένειες που «βούλιαξαν» το Βόλο Αν δεν τα γράψετε θα είστε σαν κι αυτούς, Θα είστε εκτεθειμένοι, αν και επαναλαμβάνω ότι δεν είστε όλοι σαν και αυτούς. Γράψτε αντικειμενικά και πέστε την αλήθεια, είπε. Μην τους αφήνετε να σας δουλεύουν.

Υπάρχει εναντίον μας μια εργολαβία, από το «σουβλατζή» και τον «θηλυκό Μητσοτάκη». Τους ξεφτίλισε προχθές η Ζέτα Μακρή σε τηλεοπτική της συνέντευξη που αποκάλυψε ότι της είπαν ότι θα της επιτίθενται όσο μιλάει μαζί μου.

Ο δικός μου ο βίος είναι γνωστός, με ξέρει όλη η Ελλάδα, δεν έχω να κρύψω τίποτα, τόνισε στη συνέχεια ο κ. Μπέος. Προεκλογική μου σημαία ήταν ότι πήγα φυλακή. Ότι μετά την εκλογή μου υπήρχε καταγγελία από πολιτικά σκουπίδια στο ΣΔΟΕ και ελέγχομαι. Θα αποδειχτεί ότι είμαι αθώος

Ο κόσμος του Βόλου με τίμησε και δεν θα τον προδώσω. Θα υπηρετήσω τους πολίτες με όλες μου τις δυνάμεις. Σας προκαλώ αν έχετε ήθος βγάλτε τα όλα στη φόρα. Αν έχετε κάτι να μου προσάψετε κάτι σαν Δήμαρχο, βγάλτε το. Από τη φυλακή βγήκα και πήρα τις εκλογές, γιατί τους άλλους τους σιχάθηκε ο κόσμος.

 

Μήνυση Καρεκλίδη

Στο μεταξύ μήνυση εναντίον του Αχ. Μπέου για όσα υποστήριξε εναντίον του κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, κατέθεσε ο εκδότης της εφημερίδας «Μαγνησία» Γιώργος Καρεκλίδης, ο οποίος εμφανίστηκε στα δικαστήρια λίγη ώρα μετά το τέλος της συνέντευξης συνοδευόμενος από τον γιο του Δημήτρη Καρεκλίδη. Ο κ. Καρεκλίδης ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου και τη σύλληψη του Αχ. Μπέου, ο οποίος αναζητείται.