Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:36
Τοπικά

Για εκβίαση του Αχ. Μπέου δικάζεται τη Δευτέρα ο Άκης Σαμαρτζής






Ο ιδιοκτήτης του ράδιο «ΑΚΡΟΑΜΑ» φέρεται να απαιτούσε «μισθό» 500 ευρώ το μήνα για να μην του επιτίθεται με χυδαίο τρόπο – «Ήθελα να του μιλήσω για θέματα καθαριότητας, πράσινου και wi fi» ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος

 

 

Με την κατηγορία της εκβίασης στην απλή της μορφή, παραπέμπεται σε δίκη ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού, Ακη Σαμαρτζή., 49 ετών, που συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, να παίρνει 500 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, από τον Δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο, σε συνάντηση που έγινε μεταξύ τους σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Η δίκη θα γίνει τη Δευτέρα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώ στο μεταξύ ο συλληφθείς που κρατούνταν αφέθηκε ελεύθερος.

Πρωτότυπες δικαιολογίες….

Το περιεχόμενο των ισχυρισμών του κατηγορουμένου, Ακη Σαμαρτζή μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του μετέφερε στους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου, ο συνήγορός του, Δημ. Βούλγαρης και ομολογουμένως είναι αν μην τι άλλο πρωτότυποι.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ισχυρίστηκε συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Βόλου στις 11 το πρωί της Πέμπτης, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου, μετά από αίτημα του δεύτερου, που του διαβιβάστηκε από τον κ. Γ. Σκλιά, σύμβουλο του κ. Αχιλλέςα Μπέου. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είχαν προηγηθεί άλλες δυο συναντήσεις στο πρόσφατο παρελθόν, με μεσολαβητή τον κ. Σάκη Πάππο

Τους ισχυρισμούς αυτούς επιβεβαίωσε λίγο έως πολύ και ο ίδιος ο κ. Μπέος, όμως η συνέχεια διαφοροποιεί τα πράγματα αφού ο κατηγορούμενος για εκβίαση ισχυρίζεται ότι ουδέποτε εκβίασε το Δήμαρχο, αλλά αντιθέτως θέλησε να του αναπτύξει τις ιδέες του για θέματα πρασίνου και wifi (ασύρματο ιντερνετ)!

Ακόμη υποστήριξε ότι στη διάρκεια που γινόταν η συζήτηση ο Αχ.Μπέος τον «παγίδευσε» βάζοντας του στο χέρι τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία ο ίδιος δεν αντελήφθη γιατί – κατά την απολογία του – νόμιζε ότι ήταν πιθανώς ένα στικάκι με στοιχεία που αφορούσαν τα προαναφερόμενα θέματα και όχι χρήματα….

«Ο κ. Μπέος εκείνη την ώρα είχε προκαθορίσει την κατάσταση και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με την κατηγορία του εκβιασμού» υποστήριξε ο συνήγορος του Α.Σ.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα μετέφερε ο κ. Βούλγαρης, ως υπερασπιστική γραμμή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ο κ. Μπέος προσπάθησε να τον φιμώσει δημοσιογραφικά, προκειμένου να τον εξαναγκάσει ώστε να μην ασκεί κριτική και βρήκε αυτό τον τρόπο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπάρχουν πολλές ασάφειες στην κατάθεση του κ. Μπέου αλλά και στην κατάθεση των μαρτύρων. «Ο πελάτης μου ποτέ δεν ήρθε σε επικοινωνία με τον Αχ. Μπέο».

Κατά τον κ. Βούλγαρη και τον κατηγορούμενο, ο δεύτερος ισχυρίζεται ότι στο παρελθόν απειλήθηκε με κατασχετήρια έκθεση, για οφειλή που είχε παραγραφεί, και δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Ακόμη ότι γινόταν ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα σε βάρος του για τα οποία και απευθύνθηκε στα αρμόδια όργανα. Έπειτα ακολούθησαν τα ραντεβού με πρόσχημα την εξυγίανση των σχέσεων μεταξύ τους.
Ο κατηγορούμενος είχε εργολαβική σχέση με το δήμο, όμως επί προηγούμενων δημοτικών αρχών, για την επιτήρηση των κοιμητηρίων και υπάρχουν οφειλές προς αυτόν άνω των 200.000 ευρώ. Για τις οφειλές έχουν ασκηθεί αγωγές, σε μια προσπάθεια διεκδίκησης των χρημάτων, οι οποίες εκκρεμούν
Τέλος σε ερώτηση γιατί πήγε στο ραντεβού ο συνήγορος του ΑΣ ότι ανταποκρίθηκε θεωρώντας πως ο Αχ.Μπέος «άλλαξε γνώμη και κατάλαβε πόσο σημαντικός παράγοντας είναι ο Ακης.Σαμαρτζής για την κατάσταση του πρασίνου.

Συνέντευξη του Αχ. Μπέου

Σε λεπτομέρειες της ιστορίας που έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Μαγνησίας και φυσικά του Βόλου, προχώρησε στη διάρκεια της συνέντευξής που έδωσε την Παρασκευή, ο Αχ. Μπέος.

Οκ. Μπέος σημείωσε ότι πάλεψε πολύ για να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ενέργεια, να καταγγείλει δηλαδή την εκβίαση, γιατί τέτοια πράγματα δεν είναι στις αρχές του, αλλά δεν γινόταν αλλιώς . Ολοι εσείς- ίπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους – μου ζητούσατε μήνες να δώσω στοιχεία, η Ενωση Συντακτών έβγαζε ανακοινώσεις σε βάρος μου, τώρα σας τα δίνω με επίσημο τρόπο. Και πρέπει να τα αναδείξετε και όχι να προσπαθήσετε να διαστρεβλώσετε τα πράγματα, όπως κάνουν από χθες κάποια δημοσιογραφικά σκουπίδια, που δεν τους ενδιαφέρει το γεγονός, η ουσία. Αλλά το αν έξω βρέχει ή έχει ζέστη.

Ο Δήμαρχος Βόλου σημείωσε ότι η κατάσταση στη πόλη με αυτά τα φαινόμενα είχε φθάσεις το απροχώρητο και ζήτησε από τους συνεπείς και μαχητικούς δημοσιογράφους, να μην αφήνουν τους κακούς του χώρου να λερώνουν και το δικό τους όνομα.

Ενας συνάδελφός σας χθες δήλωσε έκπληκτος για το γεγονός και έλεγε ότι πρώτη φορά συνέβη στην πόλη. Από το φεγγάρι είστε; Δεν ξέρατε τι συμβαίνει; Είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη προεκλογική συνεργασία που είχαν με τον κατηγορούμενο και η οποία διακόπηκε μετεκλογικά, με υπαιτιότητα του Σαμαρτζή που προέβαλε ιδιοτελείς σκοπούς και ζητούσε την ικανοποίησή τους και υπογράμμισε ότι μετά από αυτά ακολούθησε ένας λυσσαλέος πόλεμος εναντίον του, με συνεχείς υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις, και με εκπομπές με οχετούς λάσπης.

Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, μεταξύ τους υπήρξαν τρεις συναντήσεις, η πρώτη εκ των οποίων ορίστηκε μετά από διαμεσολάβηση του Σ. Πάππου στα μέσα Ιανουαρίου, «που μου είπε ότι το θέμα αυτό πρέπει να λήξει και ότι ο ίδιος θέλει να τα βρείτε». Τα δυο επόμενα ραντεβού πραγματοποιήθηκαν με δική τους απ ευθείας συνεννόηση. Στο δεύτερο, ο Αχ. Μπέος τόνισε ότι έδωσε στον Α.Σ. 300 ευρώ, αλλά εκείνος τα βρήκε λίγα και του ζήτησε να πιέσει επιχειρηματίες για χορηγίες στο ραδιόφωνό του ή να του δίνει 500 ευρώ κάθε μήνα.

Του είπα ότι το πρώτο να το ξεχάσει και συμφωνήσαμε στο 500άρικο. Και όταν την 1η Απριλίου που έπρεπε να πληρώνω δεν το έκανα, άργησα μια εβδομάδα, και τότε ξεκίνησε ακόμα ένας πόλεμος με αισχρά πράγματα από το ραδιόφωνό του. Τότε είπα δεν πάει άλλο, πήγα στην Ασφάλεια και μου υπέδειξαν τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε και έτσι κάναμε.

Στο τρίτο ραντεβού, που έγινε την Πέμπτη, σε μεγάλο ξενοδοχείο του Βόλου, ο Αχ. Μπέος εμφανίστηκε με δέκα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, έπειτα από υπόδειξη της Ασφάλειας, την οποία είχε ενημερώσει, όπως υπογράμμισε, εδώ και 50 μέρες, δηλαδή από το πρώτο κιόλας ραντεβού και μετά.

 

Δήλωση Σαμαρτζή

«Εμείς ζητήσαμε να γίνει η δίκη σήμερα και ο κ. Μπέος προτίμησε να δώσει συνέντευξη τύπου από το δημαρχείο και να μην έρθει», δήλωσε ο Άκης Σαμαρτζής, λίγη ώρα αφότου αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαμαρτζής, ο δημοσιογραφικός κόσμος θα πρέπει να προσέχει ποιους στοχοποιεί, αλλά ο ίδιος δεν επιθυμεί να γίνει ο Βόλος Σικάγο με αρχηγό τον Αλ Καπόνε.

Ο Άκης Σαμαρτζής υποστήριξε ότι συναντήθηκε με τον Αχ. Μπέο για θέματα που αφορούν την καθαριότητα της πόλης, μετά και από ανάρτηση που είχε κάνει στο facebook ότι ο Βόλος, από τη Ρήγα Φεραίου και πάνω, έχει βρωμίσει. «Ήθελα να του τα πω κατ ιδίαν», είπε και πρόσθεσε ότι εκτός από το θέμα της καθαριότητας, ήθελε να μιλήσουν μαζί και για το θέμα του wifi, καθώς επρόκειτο για δική του ιδέα που την οικειοποιήθηκε ο Αχ.Μπέος.