Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 10:33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το συγκινητικό μήνυμα των νέων από το Μάτι: Σε νιώθω Καλιφόρνια, ξέρω πώς είναι να χάνεις τα πάντα






Έχοντας βιώσει τον πύρινο όλεθρο, την καταστροφή, το θάνατο και την έντονη οσμή του καμένου από τη μαύρη 23η Ιουλίου να παραμένει διάχυτη οι νέοι από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής έστειλαν ένα συγκινητικό μήνυμα στην Καλιφόρνια που δοκιμάζεται από τις φονικές πυρκαγιές, μετρώντας 76 νεκρούς και πάνω από 1.200 αγνοούμενους.

Οι νέοι από το Μάτι, τον Νέο Βουτζά και όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής  με ένα κολλάζ τεσσάρων ασπρόμαυρων φωτογραφιών που η κάθε μία έγραφε από μία λέξη, σχηματίζοντας την πρόταση: «Σε νιώθουμε Καλιφόρνια» (We feel you California) εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους ανθρώπους που χάνουν αγαπημένα πρόσωπα και περιουσίες από τη φωτιά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

View image on Twitter

 

Το κείμενο στα ελληνικά:

«Σε νιώθω Καλιφόρνια! Έχω νιώσει και εγώ πως είναι να σβήνονται τα μέρη που έχεις τις πιο όμορφες αναμνήσεις σου. Έχω νιώσει πως είναι να κοιτάς γύρω σου κ να μην καταλαβαίνεις που βρίσκεσαι.

Έχω νιώσει πως είναι να αναρωτιέσαι συνέχεια γιατί; και τώρα; Και τώρα, πως θα γίνουν πάλι από την αρχή; Έχω νιώσει πως είναι να χάνεις τα πάντα!

Κάνε κουράγιο όμως Καλιφόρνια γιατί σ όλα αυτά που θα νιώσεις, την απογοήτευση, τη στεναχώρια, την πίκρα και το θυμό, θα βρεις ένα παραθυράκι που δεν το γνώριζες πριν.. & αυτό θα σε κρατήσει όρθια .. θα δεις ότι δεν είσαι μόνη αλλά θα είστε πολλοί και θα έχετε ο ένας δίπλα τον άλλον και θα τα καταφέρετε..θα σηκωθείτε Καλιφόρνια

ΚΑΙ θα αποκτήσετε ξανά τον Παράδεισο σας (σσ. το Paradise)! Σε νιώθω Καλιφόρνια!»

Και στα αγγλικά:

«I feel you California!

I have gone through the loss of my hometown, a place where I created my memories and lived my dreams.

I have felt what it’s like to look around me and not recognize surroundings that were once familiar.

I have felt how it is to be wondering «why?». «And now what?». To wonder what the future will hold . . . or if I can ever even start again..

I have experienced losing everything I took for granted!

But let me tell you , you have to stay strong California!

Because even though you will be feeling, disappointment, bitterness, sorrow and anger -you will find something; and that something will keep you upright ..You will realize that you are not alone, cause many are there to support you.

You will succeed… And by working together, your “Paradise” will rise again.

I feel you California!»

Τζέφρι Πάιατ: Ευχαριστούμε, Μάτι

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, έκανε retweet την ανάρτηση του αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σπύρου Λίτσα, γράφοντας: «Ευχαριστούμε Μάτι».

Στους 76 οι νεκροί από τον πύρινο εφιάλτη στην Καλιφόρνια

Τις τελευταίες ημέρες, οι φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια έχουν στοιχίσε τη ζωή 76 ανθρώπων στην κομητεία Μπιουτ στην Καλιφόρνια, μετά την ανεύρεση λειψάνων άλλων πέντε θυμάτων.

Ο σερίφης της Κομητείας, Κόρι Χόνι ανέφερε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς Καμπ, η οποία είναι η φονικότερη στην ιστορία της Πολιτείας, αυξήθηκε σε 1.276, ή κατά 265 πρόσωπα, από την Παρασκευή.

Ο Χόνι συμπλήρωσε πως 714 άνθρωποι που είχαν κηρυχθεί αγνοούμενοι βρέθηκαν ζωντανοί και αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο των προσώπων η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη, αριθμός αυξημένος κατά 385 από την Παρασκευή.