Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 09:06
ΠαραπολιτικάΠαρασκήνια

Τους «έφυγες» ή σου «έφυγαν» το αποτέλεσμα είναι ίδιο: Σκούρα τα πράγματα






Σε δύσκολη πολιτικά θέση, δικαίως ή αδίκως θα κρίνουν οι πολίτες και μόνο, ο Δήμαρχος, Ρήγα Φεραίου, Δημ. Νασίκας, μετά τα τελευταία γεγονότα με την καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος και την, εκ πρώτης όψεως, απώλεια της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλο, όμως, αυτό και άλλοι οι χειρισμοί του στην αντιμετώπιση των διαφωνούντων, που θυμίζουν παιδικό πείσμα ή ακόμα χειρότερα διαζύγιο χωρίς συναίνεση.

Π.χ δεν είναι ακριβώς απόσταγμα πολιτικής σοφίας η ανακοίνωση ότι «δεν παραιτήθηκαν ή ανεξαρτητοποιήθηκαν οι Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης και Γιάννης Σκρίμπας, αλλά τους διέγραψα» όταν οι συγκεκριμένοι για λόγους που εξηγούν σε δηλώσεις τους, σου ακύρωσαν με την ψήφο τους, άρα επέλεξαν τη σύγκρουση μαζί σου, την κορυφαία πολιτική πράξη, μαζί με τον προϋπολογισμό, που είναι το τεχνικό πρόγραμμα ενός Δήμου.

Αλλωστε τα όσα καταλογίζουν οι δύο, απαιτούν απαντήσεις επί της ουσίας και όχι προσπάθεια επίδειξης πυγμής. Ασφαλώς ο έμπειρος, στην πολιτική, Δήμαρχος θεωρούμε ότι το κατανοεί αυτό και αναλόγως θα αντιδράσει… άλλως απλώς δικαιώνει τους επικριτές του…