Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:50
Αθλητικά

«Τελικός» μεταξύ Μπάγερν-Γιουβέντους, άνετη η Μπάρτσα απέναντι στην Άρσεναλ






Δύο μεγάλα παιχνίδια περιλαμβάνει η σημερινή ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως να βρίσκεται στην αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στη Γιουβέντους στην Allianz Arena.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα εχασε την ευκαιρία να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στο πρώτο παιχνίδι στο Τορίνο. Χωρίς να είναι πολύ καλύτερη πήρε το προβάδισμα πριν την λήξη του ημιχρόνου και στις αρχές της επανάληψης ο Ρόμπεν της έδωσε αέρα δύο τερμάτων. Ακολούθησε… black Out στο τελευταίο μισάωρο, με την Γιουβέντους όχι μόνο να μειώνει, αλλά τελικά να ισοφαρίζει στο τελικό 2-2.

Όσον αφορά στον αποψινό αγώνα, ερωτηματικό υπάρχει για την συμμετοχή του Ρόμπεν, που δεν συμμετείχε στην χθεσινή προπόνηση λόγω ενός κρυώματος που τον ταλαιπώρησε. Αμφιβολίες υπάρχουν και για τον μέσο Μαρτίνεζ, με τις πιθανότητες να αγωνιστεί να είναι εναντίον του, ενώ σίγουρα εκτός θα είναι οι αμυντικοί Μπόατενγκ και Μπανστούμπερ.

Η Γιουβέντους προσπάθησε να κλείσει χώρους στο πρώτο παιχνίδι και το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί με 0-2 πίσω στο σκορ. Από ανάγκη το γύρισε στην επίθεση, ο Αλέγκρι ρίσκαρε και δικαιώθηκε καθώς είδε τους Ντιμπαλά και Στουράρο να φέρνουν το παιχνίδι στα ίσια και να δίνουν ακόμη μία ευκαιρία στην ομάδα του. Δύσκολο το έργο της Γιούβε πάντως καθώς αντιμετωπίζει μία ομάδα που δεν την έχει κερδίσει τα τελευταία στα τελευταία πέντε μεταξύ τους παιχνίδια (2 ισοπαλίες και 3 ήττες).

Άσχημα τα μαντάτα για τον Ιταλό τεχνικό στην χτεσινή προπόνηση, καθώς ο σούπερ φορμαρισμένος Ντιμπαλά τραυματίστηκε και δεν θα αγωνιστεί σήμερα. Τα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι γίνονται ακόμη χειρότερα από την στιγμή που υπάρχει ερωτηματικό για τον Ματζουκιτς, τουλάχιστον όμως υπάρχει ο Μοράτα που με πέντε γκολ και μία ασίστ φέτος στην διοργάνωση έχει δείξει ότι μπορεί να καλύψει το κενό. Δύσκολα θα προλάβει ο Κιέλινι, ενώ εκτός μάχης τέθηκε και ο Μαρκίζιο.

Σαφές προβάδισμα της Μπάρτσα έναντι της Άρσεναλ
Ασταμάτητη εδώ και καιρό η Μπαρτσελόνα και το επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το τελευταίο διάστημα όπου έχει βρει τρομερή φόρμα. Πέρασε με 0-2 από το Λονδίνο στον πρώτο επαναληπτικό και έκτοτε μέτρησε ακόμα 4 νίκες στο πρωτάθλημα Ισπανίας. Πάντως ο Λουίς Ενρίκε επέστησε την προσοχή των παιχτών του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά, “Σίγουρα έχουμε το προβάδισμα μετά το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι και σήμερα. Παίχτες με την ποιότητα των Οζίλ και Σάντσεζ εύκολα μπορούν να σου κάνουν ζημιά”.

Στο αγωνιστικό σκέλος, θα λείψει από την αποψινή αναμέτρηση ο Πικέ που συμπλήρωσε κάρτες στο πρώτο παιχνίδι και είναι τιμωρημένος. Πέραν αυτού, δεν υπάρχει άλλη σημαντική απουσία για τον Ενρίκε, πλην των Ραφίνια και Σάντρο που δεν επηρεάζουν. Στον αντίποδα, εξέτισε την ποινή του ο Αρντά Τουράν και θα είναι κανονικά στη διάθεση του προπονητή του.

Από την άλλη πλευρά, η Άρσεναλ αν και δεν ήταν κακή στο πρώτο παιχνίδι, το 0-2 δεν της δίνει αρκετά περιθώρια να ελπίζει για σήμερα, με την υπόθεση πρόκριση να είναι λίγο πολύ τελειωμένη. Πάντως δεν δείχνει σε καλή φόρμα, αφού και μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην Αγγλία. Με 2 ήττες και 1 ισοπαλία για το πρωτάθλημα δείχνει να μένει πίσω όσον αφορά την υπόθεση τίτλος, ενώ το ηχηρό “χαστούκι” ήρθε την Κυριακή που μας πέρασε με τον αποκλεισμό από το κύπελλο με 1-2 από την Γουότφορντ.

Φυσικά τα τελευταία αποτελέσματα και η απώλεια του ενός στόχου μετά τον άλλο έχουν σαν αποτέλεσμα ο Βενγκέρ να βρίσκεται υπό τρομερή πίεση. Πάντως ο ίδιος δηλώνει ανεπηρέαστος και ότι η ομάδα πρέπει να προσηλωθεί στο ερχόμενο παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Αρτέτα, Γουίλσιρ και Ροζίτσκι παραμένουν εκτός αποστολής, καθώς ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς εδώ και καιρό. Τα προβλήματα βέβαια δεν σταματούν εκεί, με τους Ράμσεϊ, Τσάμπερλεϊν και Τσεχ να συμπληρώνουν τη μακροσκελή ιατρική λίστα της ομάδας. Όπως είναι φυσιολογικό ο Βενγκέρ θα παρατάξει με αρκετές αλλαγές απόψε την ομάδα, με τον νεοφερμένο Ελνενί να παίρνει απόψε το βάπτισμα πυρός και να ξεκινάει στην ενδεκάδα.