Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:02
Άλλες Ειδήσεις

Οι πιστωτές πιέζουν για το Mega






Συνεχίζονται οι επαφές μετόχων του Μega Channel με εκπροσώπους των τραπεζών, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, που θα διασώσει την «Τηλέτυπος».

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει βρεθεί κοινός τόπος για τη διάσωση του «Μεγάλου Καναλιού», ενώ αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των 550 εργαζόμενων της «Τηλέτυπος», καθώς η αβεβαιότητα έχει «χτυπήσει κόκκινο».

Οσο περνούν οι ημέρες χωρίς να βρίσκεται λύση, η κατάσταση περιπλέκεται και οι πιέσεις εντείνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ABC Factoring, η οποία έχει στην κατοχή της επιταγές του Μega από την εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών ΑΝΩΣΗ, που ανήκει στον όμιλο Μπόμπολα, έστειλε επιστολή σε εταιρείες που συνεργάζονται με το Μega (διαφημιστικές κλπ), ζητώντας τυχόν οφειλές που έχουν προς την «Τηλέτυπος» να εξοφλούνται στην εταιρεία factoring και όχι στο Μega.

Τα βλέμματα έχουν στραφεί πλέον στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα, για να εκλέξει νέο διευθύνοντα σύμβουλο, με την ελπίδα ότι οι διεργασίες που είναι σε εξέλιξη μεταξύ των τριών βασικών μετόχων (Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, Μπόμπολας) θα αποδώσουν και το κανάλι θα συνεχίσει να λειτουργεί.