Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 16:57
Τοπικά

Βόλος: Απευθείας διαμεσολάβηση Κατρούγκαλου για τον ΙΜΑΝΤΑ






Απευθείας επαφή με τη Διοίκηση του Γερμανικού Ομίλου της Continental, στον οποίο ανήκει το εργοστάσιο του ΙΜΑΝΤΑ, θα έχει ο υπουργός Εργασίας, κ. Κατρούγκαλος, προκειμένου να ανακαλέσει την απόφασή της για κλείσιμο της επιχείρησης που ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Αυτό προέκυψε ως αποτέλεσμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εργασίας, στην οποία πάντως, δεν έδωσε το παρών εκπρόσωπος της Εταιρείας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός, κ. Κατρούγκαλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Νεφελούδης, η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μαρ. Χρυσοβελώνη, οι πέντε βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΚΕ (Αλ. Μεϊκόπουλος, Κ. Παπανάτσιου, Μάκης Μπαλλής, Χρ. Μπουκώρος και Κ. Στεργίου), ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστός και βέβαια, εκπρόσωποι του ΕΚΒ  (οι κ.κ. Βασιλείου και Κουκλουμπέρης) και του σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο.

Κατά την σύσκεψη αποφασίσθηκε όπως αναληφθούν γενικότερες πρωτοβουλίες για να αποσοβηθεί το κλείσιμο του ΙΜΑΝΤΑ, έστω και την ύστατη στιγμή, με βασική την απευθείας επαφή που προτίθεται να έχει ο υπουργός με τη Διοίκηση του Ομίλου. Παράλληλα, θα γίνουν ενέργειες και σε ελληνικό επίπεδο, όπως ελέγχου της νομιμότητας της απόφασης για το λουκέτο και διαβουλεύσεις με τον γενικό διευθυντή της επιχείρησης στο Βόλο.

ΠΗΓΗ :ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ