Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:48
ΜαγνησίαΤοπικά

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων βουλευτών στο ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας






Με μόνη έκπληξη την μη συμμετοχή του πρώην γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Φώτη, ανακοινώθηκαν τα έξι από τα οκτώ ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία  και συγκεκριμένα των:

Αναστασίου Ιωάννης (Δημοσιογράφος)
Πλαστάρας Τρύφωνας (Οικονομολόγος)
Πώποτας Κώστας (Στέλεχος Ε.Ε.)
Σακκόπουλος Ιωάννης (Φυσικοθεραπευτής)
Χατζηδημητρίου Φώτης (Ιατρός ΕΣΥ)
Χαυτούρας Νίκος (Ιατρός Βιοπαθολόγος)

Δυσαρεστημένος φέρεται ο Αγγελος Αγραφιώτης, μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ. αντίπαλο δέος του Γιάννη Αναστασίου, που μάλιστα απειλεί με παραίτηση, συνέντευξη Τύπου και αποκαλύψεις. Στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε:

«Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και δεν συμπεριλαμβάνομαι στη λίστα της Μαγνησίας.

Το ΚΙΝΑΛ απέδειξε με το σημερινό συνέδριο παρωδία, ότι σύρεται από τους μηχανισμούς του παλιού ΠΑΣΟΚ και τους κομματάρχες που το έστειλαν στο 3% , αφού αυτοί διοικούν ακόμη…

Με τέτοιες κινήσεις, κινήσεις που αγνοούν τα όργανα και δίνουν δύναμη σε υπόγειους σκοτεινούς μηχανισμούς, κανένας ψηφοφόρος δεν θα επιστρέψει από το ΣΥΡΙΖΑ, πολύ απλά επειδή ο κόσμος έχει σιχαθεί τα κομματόσκυλα και έχουν καταδικάσει τέτοιες πρακτικές και η επικεφαλής Φώφη Γεννηματά συνεχίζει να υιοθετεί και να δέχεται αυτές τις ενέργειες.

Σας ευχαριστώ όλους που στηρίξατε τις πολιτικές μου βλέψεις και αύριο με ανακοίνωσή μου στον Τύπο θα μάθετε όλη την αλήθεια και το παρασκήνιο που παίχθηκε σε βάρος μου.

Είναι γραφτό μου φαίνεται να με έχει η επιχειρηματικότητα και όχι η πολιτική… όπου μάλλον αντίθετα με την επιχειρηματικότητα ΔΕΝ επιβραβεύονται οι άξιοι και ικανοί»!

Δραματική δήλωση της Φ. Τσιώμου

Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση της κ. Φ. Τσιώμου, τόσο μεγάλη που προς στιγμήν από την κεντρική διοίκηση του κόμματος, σκέφτηκαν να ανακαλέσουν την απόφασή τους. Τελικά, όμως, η σιδηρά κυρία του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία το ξανασκέφτηκε και ηρέμησαν όλοι, ιδιαίτερα εν όψει γιορτών.

Η κ. Τσιώμου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ αξιολογήσαμε την κάθε υποψηφιότητα ξεχωριστά με βάση τις διαχρονικές αξίες του Κινήματός μας. Όμως, άλλοι αποφάσισαν και άλλοι έκριναν φτάνοντας σε αυτό το αποτέλεσμα. Προσωπικά, είμαι σε αυτή τη θέση για να διαφυλάξω αυτές τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει η Δημοκρατική Παράταξη. Για τον λόγο αυτό άλλωστε συστρατεύθηκα σε αυτή την προσπάθεια.
Παράλληλα όμως, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δε θα επιτρέψω σε κανέναν να κλείνει το μάτι σε δυνάμεις που αντιστρατεύονται ό,τι εμείς πρεσβεύουμε».

Δήλωση Γιάννη Αναστασίου 

Βεβαίως δεν θα μπορούσε να λείψει η δήλωση του θριαμβευτή των διαδικασιών, Γιάννη Αναστασίου, που είπε:

“Στην πολιτική δεν είμαι περαστικός και δεν βρίσκομαι για καρέκλες και ίντριγκες… δίνω με συνέπεια μάχες για τη δημοκρατική παράταξη και τις αρχές της, με ψηλά το κεφάλι, αξιοπρέπεια και όρους κοινωνίας για μια καλύτερη και δημιουργική Ελλάδα & Μαγνησία. Η προοδευτική μας βάση είναι αυτή που εγγυάται το περιεχόμενο και τη ποιότητα της παράταξης και την εκπροσώπησή της…και της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Άλλωστε δώσαμε μαζί στα δύσκολα την μάχη επιβίωσης της. Ας είναι ξεκάθαρο και σαφές όμως κάτι: «τα άγρια δεν θα διώξουν τα ήμερα”…