Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 01:48
Τοπικά

«ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» για Καρεκλίδη: “Τολμά και μιλά, το φερέφωνο των χρυσαυγιτών”!






Με σοβαρές, βασισμένες σε δημοσιεύματα στο έντυπο του ιδίου, καταγγελίες, που προκαλούν αίσθηση, και χαρακτηρισμούς όπως ο «Χίος του Βόλου» και «Γραφείο Τύπου» της Χρυσής Αυγής, η διεύθυνση της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επιτίθεται στον Καρεκλίδη, επικρίνοντας τον για την προσπάθεια του να εμφανιστεί σαν τιμητής των πάντων «με τις σταλινοφασιστικές μεθοδεύσεις σου, τις φτηνιάρικες τακτικές που χρησιμοποιείς, μήπως και πουλήσεις κανένα από τα λιγοστά σου φύλλα, που όπως τα διανέμεις, έτσι τα μαζεύεις πίσω»

Συγκεκριμένα σε άρθρο της ιστορικής και έγκυρης εφημερίδας αναφέρονται τα εξής:

“Εφόσον ο «Χίος του Βόλου» έχει επιλέξει να κολλάει συκοφαντικές ταμπέλες σε πολιτικούς και ΜΜΕ, κατά πώς οι συνθήκες και οι περιστάσεις τον βολεύουν, και με απύθμενο θράσος να μιλά για ακροδεξιούς, δεν έχει παρά να κοιτάξει το εντυπάκι του και το site του. Ο ίδιος θα …θυμηθεί και οι πολίτες θα καταλάβουν ποιος έχει μετατραπεί χρόνια τώρα σε «Γραφείο Τύπου» της Χρυσής Αυγής. Τέτοιας έκτασης παρουσίαση θέσεων, παρεμβάσεων και εκδηλώσεων, ούτε στο ίδιο το site των χρυσαυγιτών δεν θα συναντήσει κανείς.

Μια απλή αναζήτηση στο ψαχτίρι του συγκεκριμένου site για «Χρυσή Αυγή» θα ξεδιπλώσει μπροστά σε κάθε ενδιαφερόμενο το απεριόριστο βήμα προβολής που έχει δώσει στους χρυσαυγίτες.

Απεναντίας, στις δύο σοβαρές και ιστορικές εφημερίδες του Βόλου –και μετά απόλυτης βεβαιότητας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ– κανένα δημοσίευμα των θέσεων της Χ.Α. δεν θα συναντήσουν οι πολίτες.

Ότι τα Μέσα του, αποτελούν φερέφωνο των χρυσαυγιτών, το κάνει γαργάρα. Ότι προλογίζει κάθε εκδήλωσή τους και δημοσιοποιεί κάθε ενέργειά τους, το καταπίνει. Εσείς κύριε «Χίε του Βόλου» μπορεί να διακατέχεστε από επιλεκτική αμνησία και να κουνάτε το δαχτυλάκι σας, αλλά δυστυχώς για εσάς τα γραπτά μένουν.

Θυμίζουμε μόνο από τις τελευταίες δημοσιεύσεις του τοπικού φερέφωνου των χρυσαυγιτών (παραθέτουμε ενδεικτικά τους τίτλους):

Παρουσία του Ηλία Κασιδιάρη έκοψε την πίτα της η Χρυσή Αυγή * Ερώτηση για τον ΟΣΕ από τη «Χρυσή Αυγή» * Η Χρυσή Αυγή για αποζημιώσεις παραγωγών * Π. Ηλιόπουλος: Όχι στο νέο μνημονιακό φορέα που καταργεί τα υποθηκοφυλακεία.

Υπάρχουν και παλαιότερα:

Στο μνημόσυνο Χριστόδουλου η «Χρυσή Αυγή» * Χρυσή Αυγή: Μπλόκο σε κέντρο μεταναστών στην Αλόννησο * Στο παζάρι η «Χρυσή Αυγή» * Μιχαλολιάκος: Η Χρυσή Αυγή ψηφίζει «όχι» στο δημοψήφισμα * Παρουσιάζει ψηφοδέλτιο η Χρυσή Αυγή Μαγνησίας * Η «Χρυσή Αυγή» καταγγέλλει τον Κώστα Αγοραστό ότι ενίσχυσε το ΠΑΜΕ * Χρυσή Αυγή: Ο λαός δεν πιστεύει τις ψευδείς εξαγγελίες του Σαμαρά * Εκδήλωση βασιλόπιτας της «Χρυσής Αυγής» * Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής σε περιοχές με χιόνια * Εκδήλωση στον Βόλο της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής * Εκδήλωση στη Σκιάθο της «Χρυσής Αυγής».

Υπάρχουν πλήθος παρόμοιων δημοσιευμάτων από τον …σφοδρό πολέμιο, κατά τα άλλα, του φασισμού.

Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο ενδεικτικό, που επίσης δεν σβήνει από την ιστορία της …«μάχιμης» εναντίον του φασισμού και του ναζισμού φυλλάδας του. Στο φιλόξενο από ανέκαθεν στην ακροδεξιά εντυπάκι του (21/7/2010) συμπεριέλαβε άρθρο μισής σελίδας χρυσαυγίτη.

Ο δε πρόλογος του εντύπου για τη δημοσιοποιηθείσα επιστολή έχει ως εξής: «Aπό το κόμμα της «Χρυσής Αυγής» λάβαμε την εξής επιστολή και στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας την δημοσιεύουμε. Η «Μαγνησία» θέλει να είναι ανοιχτή σε κάθε πολιτικό ρεύμα, έστω και αν είναι αντίθετη με τις απόψεις της Χρυσής Αυγής. Στη δημοκρατία όλοι έχουν δικαίωμα να δημοσιοποιούν τις απόψεις τους».

Ο δε συντάκτης της επιστολής ξεκινά με τον εξής τρόπο: «Αγαπητή εφημερίδα “Μαγνησία”, αρχικά θα θέλαμε ως πυρήνας να γνωστοποιήσουμε στους κατοίκους της Μαγνησίας ποίοι είμαστε, καθώς οι περισσότεροι μάς ξέρουν από τα ΜΜΕ τα οποία μας συκοφαντούν συνέχεια και μας ρίχνουν τόνους λάσπης (…)».

Εφαγαν «πόρτα», δηλαδή, από τα άλλα ΜΜΕ και βρήκαν στέγη στο «αγαπητό» σε εκείνους έντυπό του. Οσοι ενδιαφερόμενοι δε αναζητήσετε τη συγκεκριμένη δημοσίευση (http://xavolos.blogspot.gr/2010/07/blog-post_21.html), θα ανατριχιάσετε από τις θέσεις, που μέσω του άρθρου, έχει φιλοξενήσει το έντυπο.

Ασε λοιπόν κύριε με τις σταλινοφασιστικές μεθοδεύσεις σου, τις φτηνιάρικες τακτικές που χρησιμοποιείς, μήπως και πουλήσεις κανένα από τα λιγοστά σου φύλλα, που όπως τα διανέμεις, έτσι τα μαζεύεις πίσω.

Οι πολίτες ξέρουν και εμπιστεύονται τις δύο ιστορικές εφημερίδες του τόπου τους, άσχετα με τις διαφωνίες τους. Οι δήθεν εξάρσεις σου κατά του φασισμού, διαψεύδονται από το αποτύπωμά σου. Γι’ αυτό κοίτα να συνέλθεις, γιατί δεν πείθεις κανέναν. Στο έχουμε ξαναπεί. Εμείς εδώ είμαστε.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”