Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:14
Τοπικά

ΕΚΒ: Βαριές αιχμές κατά ΠΑΜΕ και ΚΚΕ για διευκόλυνση «μαύρης» εργασίας!






Σκληρή επίθεση στο ΠΑΜΕ και τον βουλευτή Κώστα Στεργίου, για τον οποίο μάλιστα χαρακτηρισιτκά αναφέρει πως “περιμένουμε (ελπίζουμε πριν το επερχόμενο Συνέδριο) από τον «προλετάριο» αγωνιστή Κώστα Στεργίου να μας υποδείξει (με έργα, όμως, όχι με λόγια) τον σωστό δρόμο! Όχι, φυσικά, για να καθοδηγήσουμε τους εργαζόμενους πώς να «τα πιάνουν μαύρα» και ανασφάλιστα…” εξαπέλυσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για την καταψήφιση του απολογισμού της. Χαρακτηρίζει συνδικαλιστικό θίασο το ΠΑΜΕ που επιδίδεται σε τραμπουκισμούς και θεατρικά δρώμενα. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Tην περασμένη Παρασκευή 30 Μαρτίου, η Γενική Συνέλευση των Aντιπροσώπων των σωματείων-μελών του Εργατικού Κέντρου Βόλου υπερψήφισε πανηγυρικά τον ετήσιο Απολογισμό Δράσης της Διοίκησης!
Το αποτέλεσμα αυτό, που ισοδυναμεί με αδιαμφισβήτητη ανανέωση και ισχυροποίηση της εμπιστοσύνης των εργαζόμενων της περιοχής μας προς το Δ.Σ. του ΕΚΒ, λίγους μόνον μήνες πριν από το νέο Συνέδριο, φαίνεται ότι ενόχλησε σφόδρα (και δικαιολογημένα, μάλλον) την αγνοημένη από τους εργαζόμενους ισχνή συνδικαλιστική αντιπροσώπευση του ΠΑΜΕ. Η οποία, με κραυγές, ξανά, ασύστολα ψέματα και γιαλαντζί αγωνιστικές κορώνες, επιχείρησε δημόσια να απολογηθεί, προφανώς στον κομματικό της πάτρωνα, για την ολοένα και μεγαλύτερη αποδοκιμασία που τυγχάνει η πρακτική τους αυτή από τους εργαζόμενους.

• Ζητάμε ταπεινά «συγγνώμη» από τους συναδέλφους του ΠΑΜΕ, που ο Απολογισμός Δράσης που κατέθεσε η Διοίκηση του ΕΚΒ δεν τέθηκε στην έγκριση της Τοπικής Γραμματείας του ΚΚΕ, αλλά στην έγκριση των Αντιπροσώπων των Σωματείων-μελών του ΕΚΒ!

• Λυπούμαστε που ήταν «φτωχός» σε «δράσεις» βίας, τραμπουκισμούς και άλλα κομματικά θεατρικά «δρώμενα», σαν κι αυτά που όλον τον χρόνο στελέχη του συνδικαλιστικού θιάσου τους έδιδαν σε ολόκληρη την Ελλάδα, τις περισσότερες φορές στοχεύοντας όχι τους φυσικούς αντιπάλους των εργαζόμενων (Βιομήχανους, Κυβέρνηση, Τρόϊκα), αλλά τις μη αρεστές σε αυτούς πλειοψηφίες των Συλλογικών Οργάνων των Εργαζόμενων, μόνο και μόνο επειδή οι αποφάσεις τους δεν έφεραν την εγκριτική «σφραγίδα» του Περισσού!

• Λυπούμαστε που η ΓΣΕΕ (χωρίς βία αυτή και χωρίς άναρθρες κραυγές) πέτυχε να επανακατοχυρώσει τους εργαζόμενους με νέα ΕΓΣΣΕ, έστω και χωρίς τις παχυλές αυξήσεις, που «αγωνίζονται» για να «πάρουν», αλλά συμβιβάζονται και δεν παίρνουν, ορισμένα λαλίστατα στελέχη του ΠΑΜΕ, δουλεύοντας ανασφάλιστα!

• Λυπούμαστε, δε, ειλικρινώς, που η Διοίκηση όντως δεν πάλεψε, όσο θα έπρεπε σθεναρά, την «μαύρη εργασία» και μέσα στην παράταξη της ΔΑΣ! Ίσως γιατί, αφελώς περίμενε από τον ίδιο τον κ. Στεργίου να βρει το θάρρος και το αγωνιστικό κουράγιο και να τραβήξει τ’ αυτιά των συντρόφων του, που δείχνουν να τα «βρίσκουν» άριστα με τους εργοδότες, όταν δεν προσποιούνται τους αγωνισταράδες μέσα στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας! .

Ϊσως, εάν είχαμε το είχαμε κάνει,, να είχαμε όντως πάρει και τα σωστά μαθήματα και να είχαμε ακολουθήσει πράγματι πιο αποτελεσματικό αγωνιστικό δρόμο!

Αλλά, εδώ είμαστε. Και περιμένουμε (ελπίζουμε πριν το επερχόμενο Συνέδριο) από τον «προλετάριο» αγωνιστή Κώστα Στεργίου να μας υποδείξει (με έργα, όμως, όχι με λόγια) τον σωστό δρόμο! Όχι, φυσικά, για να καθοδηγήσουμε τους εργαζόμενους πώς να «τα πιάνουν μαύρα» και ανασφάλιστα, αλλά πώς να μην υποκύπτουν με σθένος στους αδίστακτους εργοδότες, χαλώντας την πιάτσα. Αυτά προς το παρόν…