Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 10:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνήγορος Στεφανάκου: Διαψεύδει την επίθεση στον Ακη Τσοχατζόπουλο, προχωρά σε αγωγές






Με μηνύσεις και αγωγές απειλεί ο Βασίλης Στεφανάκος με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας που τον εμφανίζει να έχει επιτεθεί σε βάρος του πρώην υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου μέσα στις φυλακές.

Μέσω του συνηγόρου του ο Βασίλης Στεφανάκος διαψεύδει ότι χτύπησε τον Ακη Τσοχατζόπουλο με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του που είχε ως συνέπεια την διακομιδή του στο νοσοκομείο των φυλακών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι δεν έλαβαν καμία γνώση για μεταφορά του πρώην υπουργού Αμυνας στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, η πλευρά του Στεφανάκου διά του συνηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα, η εφημερίδα «Έθνος» δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδο της, φωτογραφία του εντολέα μου, κ. Βασίλη Στεφανάκου, με τη σημείωση: «Άγριος Ξυλοδαρμός Τσοχατζόπουλου από Στεφανάκο στη φυλακή». Το κείμενο αυτό, (ολόκληρη η σελίδα 28),είναι κατασκευασμένο και μεθοδευμένα και κακόβουλα ψευδέστατο και συκοφαντικότατο. Είναι δε προσβλητικότατο για την προσωπικότητα του εντολέα μου και κοροϊδευτικότατο για τους αναγνώστες του εντύπου .

Επειδή ο σκοπός του λιβελλογραφήματος αυτού είναι γνωστός μόνο στους υπευθύνους της σύνταξης και δημοσίευσής του, καθώς και η σκοπιμότητα που εξυπηρετούν, σήμερα, σε επίσκεψη μου στη φυλακή, μου ανετέθη από τον θιγόμενο εντολέα μου η σύνταξη και κατάθεση έγκλησης και αγωγής κατά των υπευθύνων του εν λόγω ρυπαρογραφήματος».

Ηδη πάντως διενεργούνται δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες. Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά, σχετικά με το εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν και η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο των φυλακών και η ενημέρωση που είχε το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έκανε λόγο για ξυλοδαρμό.

Πηγή: iefimerida.gr