Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 13:05
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστική περιγραφή ομήρου στην τράπεζα: Μας είπαν θα χυθεί αίμα…






Πάνοπλοι και αποφασισμένοι εμφανίσθηκαν οι τέσσερις ληστές που εισέβαλαν το μεσημέρι σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο του Πειραιά: Επί τρεις ώρες οκτώ άνθρωποι -υπάλληλοι και πελάτες- κρατήθηκαν όμηροι και έζησαν υπό την απειλή όπλων και χειροβομβίδων τις πιο δραματικές ώρες της ζωής τους.

Οι κακοποιοί, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ομήρων μιλούσαν σπαστά ελληνικά και φορούσαν αποκριάτικες μάσκες γερόντων, αφού απείλησαν ότι θα χυνόταν αίμα, είπαν ότι δεν ήθελαν τα λεφτά των πελατών, αλλά τα λεφτά της τράπεζας.

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των αδίστακτων ληστών που εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας στην οδό Χατζηκυριάκου, στον Πειραιά, περιγράφει  μία από τις πελάτισσες που ήταν για περισσότερο από τρεις ώρες όμηρος των αδίστακτων κακοποιών.

“Μπήκαν δυο από τους δράστες μας ακινητοποίησαν και είπαν ληστεία. Κράτησαν όπλα και χειροβομβίδα. Είδα αυτόματα, πιστόλια Φορούσαν μάσκες. Είδα δυο και μετά ακολούθησαν κι άλλοι ληστές. Μας απομόνωσαν σε κάποιο σημείο. Άνοιξαν τα χρηματοκιβώτια και πήραν τα χρήματα από τα γκισέ. Μας οδήγησαν στο υπόγειο και μας κλείδωσαν εκεί. Κράτησαν τη διευθύντρια και μια υπάλληλο για να τους να τους υποδείξουν το χώρο των θυρίδων. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά και μας απειλούσαν ότι θα χυθεί αίμα. Μας κράτησαν τρεις ώρες. Δεν μπορούσαν να πατήσουν το συναγερμό τους απειλούσαν με τα πιστόλια και χειροβομβίδα. Φορούσαν αποκριάτικες μάσκες γερόντων», περιγράφει.

Η ίδια πρόσθεσε: «Μας είπαν ότι δεν ήθελαν τα λεφτά των πελατών, αλλα τα λεφτά της τράπεζας. Με οξυγονοκόλληση άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο. Φαίνονταν ξένοι. Μας απείλησαν. Ο αρχηγός μας είπε ότι μπορούσαμε να φύγουμε ένα τέταρτο από τη στιγμή που έφυγαν από την τράπεζα. Μας άνοιξε την πόρτα. Συνολικά μέσα στη τράπεζα ήμασταν σε ομηρία οκτώ άτομα. Οι πέντε στο υπόγειο και οι τρεις στο ισόγειο του καταστήματος».

Η ληστεία 

Οι επονομαζόμενοι “ληστές των θυρίδων” που πέρυσι τον Αύγουστο χτύπησαν με κινηματογραφικό τρόπο υποκατάστημα τράπεζας την λεωφόρο Κηφισίας, ξαναχτύπησαν αυτή τη φορά στον Πειραιά. Την ίδια ακριβώς ώρα, με τον ίδιο τρόπο, το κουαρτέτο με τις κουκούλες, εισέβαλε  στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη λεωφόρο Χατζηκυριακού 27-31 και με την απειλή όπλων αφού ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες, κατέβηκαν στο υπόγειο όπου βρίσκονται οι θυρίδες και με τη μέθοδο της οξυγονοκόλλησης τις άδειασαν αρπάζοντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες έχουν διαρρήξει 40 έως 50 θυρίδες.

Όλα ξεκίνησαν στις 2 το μεσημέρι. Στο υποκατάστημα του Πειραιά βρίσκονταν πέντε υπάλληλοι και τρεις πελάτες όταν ξαφνικά εισβάλλουν τέσσερα άτομα με κουκούλες που κρατούσαν όπλα και χειροβομβίδες. Αφού  ακινητοποιούν πελάτες και υπαλλήλους τους κλειδώνουν σε ένα δωμάτιο και κατεβαίνουν στο υπόγειο. Με το ίδιο ακριβώς modus operandi που χρησιμοποίησαν και στη ληστρική επιδρομή της 9ης Αυγούστου του 2016 στο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στη λεωφόρο Κηφισίας, δηλαδή με τη χρήση εργαλείων οξυγονοκόλλησης ανοίγουν τις θυρίδες και αρπάζουν ότι πολύτιμο υπάρχει μέσα. Η όλη επιχείρηση διαρκεί σχεδόν τρεις ώρες αφού στις 16:49, οι υπάλληλοι της τράπεζας πάτησαν το μπουτόν κινδύνου και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στην επίθεση του περασμένου Αυγούστου οι ληστές   άνοιξαν 22 θυρίδες πολλές από τις οποίες ήταν άδειες ενώ από τα ταμεία άρπαξαν πάνω από 60.000 ευρώ ακόμη και σε κέρματα.

 

 

Πηγή: protothema.gr