Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 08:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του καρδιολόγου -Προμελετημένο το έγκλημα, έκανε και πρόβα το ζευγάρι






Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις στην υπόθεση δολοφονίας του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο οποίος έπεσε νεκρός σε ενέδρα θανάτου που του έστησε η Βουλγάρα σύζυγός του μαζί με τον ομοεθνή σύντροφό της.

Όπως προκύπτει, οι δυο τους διατηρούσαν εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια δεσμό και το τελευταίο διάστημα είχαν καταστρώσει σχέδιο προκειμένου να σκοτώσουν τον 62χρονο καρδιολόγο ώστε να ζήσουν τον έρωτά τους. «Θέλαμε να τον σκοτώσουμε για να ζήσουμε τον έρωτά μας», φέρεται να είπε άλλωστε, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η 38χρονη στους αστυνομικούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης είχε αρχίσει να υποψιάζεται τη σχέση της συζύγου του με τον Βούλγαρο αστυνομικό και να αμφιβάλει ακόμα και για την πατρότητα του 3χρονου παιδιού τους. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι καβγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι να γίνονται όλο και πιο συχνοί το τελευταίο διάστημα. Η κατάσταση αυτή φαίνεται να φόβισε την 38χρονη ότι ο σύζυγός της θα τη χώριζε και άρα θα έχανε την τεράστια περιουσία του. Έτσι, μαζί με τον εραστή της, ο οποίος τελευταία ταξίδευε συχνά στην Κρήτη, αποφάσισαν να καταστρώσουν μία ενέδρα θανάτου για να βγάλουν από τη μέση τον 62χρονο.

Προμελετημένο έγκλημα
Σύμφωνα με το cretapost, όλα δείχνουν ότι είχαν σχεδιαστεί μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, καθώς ο 37χρονος αστυνομικός ήρθε αεροπορικώς στην Κρήτη μέσω Αλεξανδρούπολης την περασμένη Παρασκευή, προκειμένου να δολοφονήσει τον γιατρό και στη συνέχεια να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Προηγουμένως είχε ενημερωθεί εκτενώς από την 38χρονη για το δρομολόγιο που ακολουθούσε κάθε Σάββατο πρωί ο γιατρός και αποφάσισε να του στήσει το καρτέρι θανάτου.

Πήρε την καραμπίνα του και πήγε στα Πιλαλήματα του Κουτσουρά Σητείας, περιμένοντας να περάσει ο γιατρός. Μάλιστα, μέχρι να φανεί το αυτοκίνητό του ο 37χρονος υποδυόταν τον κυνηγό.

Μόλις είδε το όχημα, άνοιξε πυρ εναντίον του και το ακινητοποίησε, ενώ μόλις βγήκε ο καρδιολόγος από το αυτοκίνητο τον πυροβόλησε τέσσερις φορές, τρεις στην πλάτη και μία στο κεφάλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα της δολοφονίας του ο άτυχος γιατρός είχε τα γενέθλιά του και έφυγε από το σπίτι του ανυποψίαστος, με τη σύζυγό του μάλιστα να του εύχεται «Χρόνια πολλά».

Η μαρτυρία-σοκ
Στην εξιχνίαση του εγκλήματος σημαντική αποδείχθηκε η μαρτυρία ενός εκ των τριών ανθρώπων που έτυχε να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου σημειώθηκε το φονικό. Μιλώντας στο ekriti ανέφερε: «Ήμουν για κυνήγι μαζί με δύο άλλα άτομα, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο που έγινε η δολοφονία. Ακούσαμε τον πρώτο πυροβολισμό και αμέσως σταματήσαμε ό,τι κάναμε για να δούμε τι συμβαίνει. Μετά τον πρώτο πυροβολισμό ακούσαμε έναν θόρυβο, σαν χτύπημα αυτοκινήτου. Είδαμε τον καρδιολόγο να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να φωνάζει “ρε παιδιά, ρε παιδιά”. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, ακούσαμε και τον δεύτερο πυροβολισμό και αμέσως τον τρίτο».

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, ο Βούλγαρος πυροβόλησε τον γιατρό πισώπλατα, ενώ ήταν κρυμμένος πίσω από θάμνο.

«Με το που είδαμε όλα αυτά, ένας που ήταν μαζί μας έβγαλε τη σφυρίχτρα του και άρχισε να σφυρίζει στον δράστη. Ο 37χρονος, μόλις σκότωσε τον γιατρό, διέφυγε με τα πόδια μέσα από τα λιόφυτα και τον χάσαμε», πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι ο δράστης είχε φροντίσει να κρύψει το άσπρο αυτοκίνητό του πίσω από κάτι δέντρα.

«Εγώ ενημέρωσα αμέσως την Ασφάλεια και τους είπα ότι κάποιος σκότωσε έναν άνθρωπο και ότι διέφυγε με ένα άσπρο αυτοκίνητο. Λίγο μετά, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον μπλόκαραν στο Κουτσουνάρι. Μετά, ήρθαν άλλοι και τους υπέδειξα το σημείο από το οποίο διέφυγε και οι αστυνομικοί ψάχνοντας, βρήκαν την καραμπίνα την οποία χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον γιατρό αλλά και την τσάντα του. Υποθέτω ότι στην προσπάθειά του να φύγει, πέταξε από πάνω του ό,τι μπορούσε. Από ό,τι θυμάμαι, βρήκαν και τα παπούτσια του. Η συνέχεια είναι γνωστή», δήλωσε.

Αρνούνται να αναλάβουν την υπεράσπισή τους
Ενδεικτική πάντως της οργής που επικρατεί στην Κρήτη για τους δύο δράστες είναι το γεγονός ότι κανένας δικηγόρος δεν προθυμοποιήθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση των δύο κατηγορούμενων Βουλγάρων. Έτσι και οι δυο χθες εμφανίστηκαν χωρίς δικηγόρο στα δικαστήρια της Νεάπολης Λασιθίου, με τον εισαγγελέα να ασκεί εναντίον του 37χρονου ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εναντίον της 38χρονης δίωξη για συνέργεια στη δολοφονία.

Οι δυο τους έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Τετάρτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο θα ορίσει στους δύο κατηγορούμενους δικηγόρους, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος.

Πηγή: iefimerida.gr