Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 02:31
Τοπικά

Συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες από τον Ιατρικό Σύλλογο






O Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας σε συνεργασία με το Ιατρείο Αλληλεγγύης και την Ομάδα του Βόλου για την Υποστήριξη Προσφύγων συλλέγουν χρήσιμα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα μας, συσκευασμένα σε σακούλες. Οι σακούλες αυτές αλληλεγγύης θα προωθηθούν στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα βόρεια σύνορα της χώρας μας, στην Ειδομένη, και έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο κατά την διαμονή τους στους χώρους φιλοξενίας, όπου βρίσκονται.

Τα είδη αυτά συγκεντρώνονται από χθες και μέχρι την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, στο Ιατρείο Αλληλεγγύης, οδός Σκενδεράνη 11 (όπισθεν του «Διαύλου»), κάθε Δευτέρα και Τετάρτη το πρωί από 10 π.μ. μέχρι 12.30 μ.μ. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του Ιατρείου Αλληλεγγύης 24210 20646 τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του ιατρείου, όπως προαναφέρθηκε, καθώς και στο κινητό τηλέφωνο 6974438903.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε:

+ Προσθήκη κατηγορίας

Οι ανάγκες των προσφύγων, όπως είναι γνωστό, είναι συνεχείς και οι εθελοντές πραγματικά δίνουν μεγάλο αγώνα για να τις ικανοποιήσουν. Θα είναι ιδιαίτερα βοηθητικό τα είδη αυτά να έρχονται ταξινομημένα σε σακούλες. Είναι δυνατόν όμως ο καθένας να προσφέρει και μεμονωμένα είδη, ανάλογα με τις δυνατότητές του και τις επιθυμίες του, τα οποία οι εθελοντές μας θα ταξινομήσουν σε σακούλες αλληλεγγύης.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που δίνονται στον κάθε πρόσφυγα μόλις έρχεται στην Ειδομένη, είναι ταξινομημένα σε σακούλες με την ένδειξη Α, Γ, Π, Β.
(Α). Ανδρική σακούλα: χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, ξυραφάκι, σαπούνι ή αντισηπτικό, παστέλι ή μπάρα δημητριακών, κονσέρβα με λαβή ανοίγματος, κουτάλι ή πιρούνι.
(Γ). Γυναικεία σακούλα: Χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνι ή σαμπουάν ή μαντηλάκια καθαρισμού ή αντισηπτικό, οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα, κονσέρβα με λαβή ανοίγματος , κουτάλι ή πιρούνι.
(Π). Παιδική σακούλα: κρουασάν, χυμός, γάλα εβαπορέ, μπισκότο ή άλλο ατομικό γλύκισμα, ατομική μαρμελάδα ή μέλι, κουταλάκι, λίγες καραμελίτσες.
(Β, με σήμανση μηνών). Βρεφική σακούλα: μωρομάντιλα, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, κουτάλι πλαστικό, γάλα από 0-6 μηνών ή + 6μηνών. ΠΡΟΣΟΧΗ: στη βρεφική σακούλα να γράφει 0-6 ή 6+.

Η κάθε σακούλα θα πρέπει να αναγράφει το γράμμα που αντιστοιχεί σε κάθε κατηγορία ,δηλ. Α (ανδρική), Γ (γυναικεία), Π (παιδική), Β (βρεφική με ένδειξη 0-6 μηνών ή 6 μηνών και άνω,δηλ.6+) για να είναι εμφανής η κατηγορία της. Πρέπει επίσης η κάθε σακούλα να μην περιέχει λιγότερα ή περισσότερα από όσα αναφέρθηκαν.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
1. ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΙΔΗ
-Αδιάβροχα
-Μπουφάν (είναι βασικό αυτήν την εποχή)
-Κουβερτάκια βρεφικά (τύπου fleece για να είναι ελαφριά)
-Γάντια, σκούφοι, κασκόλ
-Πλαστικά πιρούνια και κουτάλια, πoτήρια  από φελιζόλ, για ζεστά ροφήματα
-Ξυραφάκια, αφροί ξυρίσματος (μικρού μεγέθους)
-Αντισηπτικά
-Σάκοι πλάτης (ελαφρού τύπου & μεσαίου μεγέθους)
-Σακούλες μαναβικής & σακούλες ενισχυμένες και  μεγαλύτερες για συσκευασία ρούχων

2.ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
-Ξηροί Καρποί
-Σταφίδες
-Παστέλια ή μπάρες δημητριακών
-Γλυκό μπισκότου σε ατομική συσκευασία
-Μαρμελάδες, μέλι σε μικρή ατομική συσκευασία
-Χυμοί, μικροί και ατομικοί
-Καραμελοειδή για παιδιά (γλειφιτζούρια, ζελεδάκια, κλπ)
-Κρουασάν

3.ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ
-Μπιμπερό, πιπίλες, γάντια βρεφικά
-Baby Lotion (μικρές συσκευασίες)