Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:47
Τοπικά

Στο 70% η πληρότητα σε Πήλιο, Σποράδες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA





«Τιμές για όλα τα βαλάντια μπορείς να βρεις σε ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα στην χερσαία Μαγνησία», όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ξενοδόχων χερσαίας Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ενώ η πληρότητα, σήμερα, στην καρδιά του καλοκαιριού, αγγίζει το 70%.

Κατά τον κ. Γιώργο Ζαφείρη οι τιμές έχουν προσαρμοστεί στην εποχή της κρίσης, ώστε και οι Έλληνες να μπορούν να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές, οι οποίοι πλέον προγραμματίζουν τις διακοπές αρκετό καιρό νωρίτερα, πετυχαίνοντας πλέον οικονομικότερα πακέτα.

Στον αντίποδα, βρίσκεται η άποψη των ξενοδόχων των νησιών των Σποράδων, οι οποίοι δηλώνουν ότι μπορεί να έχουν τροποποιηθεί οι τιμές προς τα κάτω, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχουν μειωθεί τόσο ώστε να είναι προσιτές για όλους. Παράλληλα και πάντα σύμφωνα με τους ξενοδόχους των Σποράδων, προβληματικό παραμένει το τιμολόγιο των ακτοπλοϊκών εισιτήριων, το οποίο εξακολουθεί να είναι ακριβό, παράγοντας δυσμενής, κυρίως για τον ελληνικό τουρισμό.

Ενδιαφέρουσα, επίσης, είναι η άποψη των ανθρώπων τουριστικής εστίασης των Σποράδων, για το τι είδους πελάτες είναι οι Έλληνες, οι οποίοι παρά την κρίση και τα λιγοστά χρήματα που διαθέτουν, εξακολουθούν να είναι οι καλύτεροι πελάτες , λόγω του ότι καταναλώνουν.

Σε κάθε περίπτωση το Πήλιο και οι Σποράδες παραμένουν δημοφιλείς προορισμοί, για ξένους και Έλληνες τουρίστες.

 

 

Πηγή: ert.gr