Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 19:19
Τοπικά

Ανοιχτή αύριο η αγορά. Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι






Προαιρετικά θα λειτουργήσουν τα καταστήματα αύριο Κυριακή 17 Ιουλίου, πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, σύμφωνα με το νόμο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας εξέδωσε ανακοίνωση στο πλαίσιο της έναρξης των εκπτώσεων, ενημερώνοντας τα μέλη του ότι όποιος επιθυμεί, μπορεί να ανοίξει το κατάστημά του αύριο.

Στην ίδια ενημερωτική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους επιχειρηματίες, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ».

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, «το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

 

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι

Ανακοίνωση εξέδωσε, στο μεταξύ, η Ενωτική Κίνηση Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, ενημερώνοντας για τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε για αύριο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (Ο.Ι.Υ.Ε.), με απόφαση της διοίκησής της, στον κλάδο του εμπορίου.

Απευθύνεται κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων, μικρών και μεσαίων επαγγελματιών και των καταναλωτών στην αυριανή 24ωρη απεργία, ενώ υπογραμμίζεται ότι «η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων ούτε αναγκαία είναι ούτε ωφέλιμη για τους καταναλωτές, που τόσο μεγάλος λόγος γίνεται».