Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 02:07
Τοπικά

Στο Βελεστίνο σήμερα και αύριο στο Βόλο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος






Στη Μαγνησία θα βρεθεί σήμερα Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β΄, ύστερα από πρόσκληση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, για να παραστεί στην 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη.

Ειδικότερα, ο Μακαριώτατος θα συμμετάσχει και θα ευλογήσει δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις:

Σήμερα Κυριακή 22/5, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου.  Ο κ. Ιερώνυμος θα αφιχθεί στις 6.15μ.μ. και θα γίνει επισήμως δεκτός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του λαού. Θα ακολουθήσει η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Γεωργίου από το Περιβόλι Γρεβενών, που θα κομίσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ. Στη συνέχεια, θα ψαλεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, στη διάρκεια του οποίου Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Γρεβενών κ. Δαυίδ και ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριος Νασίκας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, στο προαύλιο του Ναού, θα λάβουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τίτλο «Παραδοσιακές γεύσεις και μουσική από τον τόπο καταγωγής μας», εξ αφορμής της συμπλήρωσης σαράντα χρόνων πορείας και δράσης στον Πολιτισμό και στην Παράδοση του Συλλόγου Περιβολιωτών Νομού Μαγνησίας. Οι εκδηλώσεις είναι ενταγμένες στο πλαίσιο των ετήσιων δράσεων, με τίτλο «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», που διοργανώνει ο Φορέας Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Την Δευτέρα 23/5 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας

Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος θα ευλογήσει την 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη, που θα ξεκινήσει στις 10π.μ., με τη συμμετοχή Κληρικών από όλες τις Θεσσαλικές Μητροπόλεις, με επικεφαλής τους Σεβ. Μητροπολίτες Σταγών & Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομο και Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Ο Μακαριώτατος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Συνάξεως, κατά την οποία θα ομιλήσουν ο Πρωτ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Γενικός Δ/ντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αν. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και ο Πρωτ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.