Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 11:50
Τοπικά

Καταιγίδες πλήττουν το Βόλο – Σε πλήρη ετοιμότητα η Δημοτική Αρχή, εφιστά την προσοχή των πολιτών






Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες από αλλεπάλληλες ισχυρές καταιγίδες, που εκδηλώνονται με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, και που σύμφωνα με την επίσημη πρόγνωση θα συνεχιστούν στη διάρκεια της νύχτας.

Αυτή την ώρα, 9 μ.μ του Σαββάτου, ιδιαίτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Ξηριά, όπου ο χείμαρρος έχει «φουσκώσει» και στη Νέα Αγχίαλο, όπου σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Συνεργεία του Δήμου Βόλου και της Πολιτικής προστασίας και φυσικά της ΔΕΥΑΜΒ βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα σε διάφορα σημεία της πόλης για να επέμβουν άμεσα, αν χρειαστεί. Την ίδια ώρα σύσσωμη η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στο Δημαρχείο Βόλου για τον συντονισμό των προσπαθειών, όπου και μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για έκτακτες περιπτώσεις.

Ο Δήμος Βόλου ζητεί από τους πολίτες να προσέχουν ιδιαίτερα κατά τις μετακινήσεις τους, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας τους, καθώς τα φαινόμενα που εκδηλώνονται είναι κατά τόπους και περιπτώσεις ακραία.