Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 11:16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον εισαγγελέα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί -«Δεν ξέραμε ότι γίνεται πραξικόπημα», λένε (photos)






Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκαν περίπου στις 09:30 το πρωί οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που επέβαιναν στο ελικόπτερο το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης.

Καλύπτοντας τα πρόσωπά τους, οι οχτώ Τούρκοι μπήκαν στο κτίριο, οι οχτώ που έφτασαν στην Ελλάδα με το Black Hawk, επικαλούμενοι μηχανική βλάβη και στη συνέχεια ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Η δικηγόρος τεσσάρων εξ αυτών δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι δεν γνώριζαν ότι γίνεται πραξικόπημα στην Τουρκία και το έμαθαν με μήνυμα. Οπως είπε η κ. Μαρινάκη, είχαν εντολές από ανώτερούς τους να μεταφέρουν τραυματίες από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και όταν δέχθηκαν πυρά από την αστυνομία φοβήθηκαν για τη ζωή τους και επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο.

Η δικηγόρος των Τούρκων αξιωματικών τόνισε επίσης πως και οι 8 αιτούντες άσυλο είναι οικογενειάρχες και αν δεν υπήρχαν τα γεγονότα της απόπειρας πραξικοπήματος δεν θα είχαν καμία πρόθεση να αφήσουν τη χώρα τους.

Ακόμη, ανέφερε ότι έπειτα από τις χθεσινές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και την καθαίρεση δικαστών, φοβούνται για το αν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία και ζήτησαν μάλιστα να μεταφερθούν ακόμη και σε χώρες της Νοτίου Αμερικής για να μπορέσουν να ζήσουν.

Πηγή: iefimerida.gr