Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 22:22
Τοπικά

Στη φυλακή οι δύο Γεωργιανοί για τις κλοπές στο Βόλο






Διέμεναν και εργάζονταν στην Αθήνα, ο ένας από τους δύο μάλιστα εδώ και πέντε χρόνια, αλλά δεν ήξεραν να αρθρώσουν ούτε μία λέξη στα Ελληνικά οι δύο Γεωργιανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στο κέντρο της πόλης, ενώ ετοιμάζονταν να «χτυπήσουν» διαμερίσματα και να «σηκώσουν» κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Οι δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 26 και 28 ετών, συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκαν χθες στην Ανακρίτρια Βόλου και με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα – Ανακρίτριας κρίθηκαν προφυλακιστέοι για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής. Μετά τις απολογίες τους, δικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για τα άλλα δύο κατά περίπτωση αδικήματα, με τα οποία βαρύνονταν, για απείθεια και για χρήση πλαστού εγγράφου.

Αμφότεροι ισχυρίστηκαν ότι δεν γνωρίζουν ελληνικά και γι’ αυτό και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι τους έλεγαν οι αστυνομικοί κατά την κράτησή τους, όταν τους ζητούσαν να δώσουν υλικό για εξέταση DNA κι εκείνοι αρνούνταν.

Ο 26χρονος είπε ότι βρισκόταν στην Ελλάδα από τις αρχές καλοκαιριού και εργαζόταν ως βοηθός ηλεκτρολόγου. Για το πλαστό έγγραφο που υπέδειξε στους αστυνομικούς είπε ότι το απέκτησε από την Περιφέρεια Αττικής μετά από εξουσιοδότηση δικηγόρου στην Ομόνοια για έκδοση βεβαίωσης διαμονής, δίνοντάς του τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν και το ποσό των 200 ευρώ για να διεκπεραιώσει την υπόθεση.

Ο 28χρονος είπε ότι είναι στην Ελλάδα εδώ και πέντε χρόνια, εργάζεται σε μεταφορική εταιρεία που δουλεύουν Γεωργιανοί και για την πλαστή βεβαίωση που βρέθηκε στην κατοχή του ισχυρίστηκε ότι απευθύνθηκε σε δικηγόρο στην Ομόνοια, διότι είχε βγει Νόμος που του έδινε το δικαίωμα να κάνει αίτηση για νόμιμη διανομή.

Και οι δύο δεν γνώριζαν να πουν περισσότερα πράγματα από ένα μικρό όνομα, μία Ελένη ο ένας, έναν Κώστα ή Γιώργο, ο δεύτερος, για τα στοιχεία των δικηγόρων που φέρεται να έδωσαν τις πλαστές βεβαιώσεις. Δεν μπόρεσαν να δικαιολογηθούν στο Δικαστήριο, διότι ενώ ζουν στην Ελλάδα δεν ήξεραν καμία λέξη να πουν στα ελληνικά. Για την επίσκεψή τους στο Βόλο ισχυρίστηκαν πως είχαν έρθει για να αναζητήσουν εργασία.

Οι Γεωργιανοί δεν κατάφεραν να πείσουν το Δικαστήριο για τις δήθεν αθώες προθέσεις τους. Ο Εισαγγελέας έδρας, ο οποίος πρότεινε την ενοχή τους, είπε ότι όλα όσα κατάθεσαν ήταν εκτός λογικής.

Το Δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για τη χρήση πλαστού εγγράφου και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών. Ο 26χρονος που κατηγορούταν επιπλέον και για απείθεια κρίθηκε αθώος.

Οι δύο Γεωργιανοί συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, ενώ ετοιμάζονταν να διαπράξουν νέες κλοπές και διαρρήξεις στη πόλη του Βόλου. Σε βάρος τους προέκυψε ότι ήταν οι δράστες, οι οποίοι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου διέπραξαν εννέα συνολικά κλοπές – διαρρήξεις σε διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης. Από την κατοχή τους οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τα εργαλεία διαρρήξεων που χρησιμοποιούσαν.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ