Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 17:24
Ελλάδα

Στη Δικαιοσύνη σήμερα με τα στοιχεία ο Γιάννης Πανούσης






Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει σήμερα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, προκειμένου να δώσει τα στοιχεία που διαθέτει μετά τις καταγγελίες του ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σχετίζονται με το χώρο της τρομοκρατίας επιδιώκουν τη φυσική και πολιτική του εξόντωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πανούσης θα ζητήσει από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να πάει στο γραφείο της και να της δώσει το φάκελο με όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του.

Οι καταγγελίες του Γ. Πανούση, για τις οποίες ισχυρίζεται ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει ήδη ενημερωθεί εδώ και 4 μήνες προκάλεσαν πολιτική θύελλα, με αποτέλεσμα χθες ο πρωθυπουργός να τον καλέσει να καταθέσει τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη. Την ίδια στιγμή κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού: «H συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου».

«Προφανώς, εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί σκόπιμο να τα καταθέσω στον εισαγγελέα, αυτό και θα πράξω τις επόμενες μέρες. Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός θέλει να δει στις φωτογραφίες τα ονόματα των εμπλεκομένων τα οποία ασφαλώς και θα διαρρεύσουν όχι με δικιά μου ευθύνη. Μάλλον αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα. Και αυτό ήθελα να αποφύγω. Εκτός αν και τον ίδιο ‘βολεύει’ η εκκαθάριση του τοπίου. Στο πλαίσοο αυτό, καλό είναι να ενημερωθεί το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση στο Indymedia που βγήκε πριν από λίγο και να βγάλει τα συμπεράσματά του», ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού.

Σκωπτικό ήταν το σχόλιο του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού. «Είναι μεγάλο θρίλερ αυτό. Επισκιάζει το νέο Τζέιμς Μποντ κατά πολύ. Τον σβήνει από τον χάρτη. Γιατί τα έχει όλα μέσα. Μόνο μεσαιωνική στοά δεν έχει. Τρομοκρατία, πολιτικούς… Δεν το ξέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.