Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 11:15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι καταγγελίες της Σταμάτη: Ο Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει από τον Ακη 3 εκατ. ευρώ






Η  Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία με τις καταγγελίες της Βίκυς  Σταμάτη σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου για χρηματισμό και εκβίαση του Άκη  Τσοχατζόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως οι καταγγελίες για τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έγινα από την κα Σταμάτη αμέσως μετά την απόδραση και την επιστροφή της στο Δαφνί. Συγκεκριμένα οι καταγγελίες έγιναν όταν κλήθηκε η κ. Σταμάτη από τον Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούσε για τις συνθήκες απόδρασής της από το Δαφνί. Η κα Σταμάτη υποστηρίζει πως οι καταγγελίες της στηρίζονται σε αφηγήσεις- εκμυστηρεύσεις του συζύγου της Ακη Τσοχατζόπουλου, αλλά και σε τηλεφωνικές συνομιλίες του που είχε ακούσει.
Σύμφωνα με την ίδια ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από Τσοχατζόπουλο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, άνω των 3 εκ. ευρώ. Μάλιστα αναφέρει ότι είχε ακούσει μια τηλεφωνική συζήτηση του συζύγου της με τον τέως διευθυντή των εξοπλιστικών και ήδη καταδικασμένο Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος – όπως κατάλαβε –  είχε ενδώσει στον εκβιασμό του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Πάντα κατά τα λεγόμενα της, που στηρίζονται σε αφηγήσεις του συζύγου της, ένας Λίβυος πρέσβης, το όνομα του οποίου δεν θυμάται, είχε πλησιάσει τον Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να μεσολαβήσει για να φτάσει στα χέρια του κ. Παπανδρέου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Η διαμεσολάβηση αποκρούστηκε από τον Τσοχατζόπουλο και ο πρέσβης απευθύνθηκε στην συνέχεια στον λιβανέζο  επιχειρηματία  Τζορτζ Χάλακ και φίλο του κ. Παπανδρέου για να δει τον τρόπο με τον οποίο θα παραλάβει τα χρήματα.

Όμως, ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από την κυρία Σταμάτη, φοβούμενος το ότι γνώριζε την υπόθεση ο Τσοχατζόπουλος, ζήτησε να αλλάξει το όνομα του παραλήπτη και το νόμισμα.

Πηγή: iefimerida.gr