Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 11:25
Κόσμος

Σκληρό βίντεο: Πλήθος στην Κίνα ενθάρρυνε κοπέλα να αυτοκτονήσει – «Αν θες να πηδήξεις, κάντο γρήγορα»






Σοκ έχει προκαλέσει η αυτοκτονία μιας 19χρονης από την Κίνα, η οποία έπασχε από κατάθλιψη, μετά από σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από ένα δασκαλό της.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η νεαρή κοπέλα πήδηξε από τον όγδοο όροφο ενός κτιρίου, έπειτα από προτροπή πλήθους που είχε μαζευτεί από κάτω και παρακολουθούσε τις τελευταίες ώρες της ζωής της, ενώ πολλοί από αυτούς δε δίστασαν να χειροκροτήσουν και να γελάσουν μετά την πτώση της.

Η αστυνομία διερευνά το γεγονός και έχει προχωρήσει σε συλλήψεις παρευρισκομένων, οι οποίοι όχι μόνο προκάλεσαν την αυτοκτονία της 19χρονης στην επαρχία Γκάνσου της Κίνας, αλλά εμπόδισαν και τις σωστικές Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους. kin_02

Η έφηβη πήδηξε από το κτίριο και πέθανε, στις 20 Ιουνίου, ενώ για 4 ώρες καθόταν έξω από ένα παράθυρο στον 8ο όροφο ενός τοπικού πολυκαταστήματος.

Οι άνθρωποι στο πλήθος φέρονται να φώναξαν «Πώς και δεν πήδηξες ακόμα;», «Αν θες να πηδήξεις, κάντο γρήγορα» και «Κάνει ζέστη για να περιμένουμε κάτω από το κτίριο για περισσότερο από μία ώρα, πήδα γρήγορα», όπως αναφέρει άρθρο του Beijing Times.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, όταν πήδηξε και χτύπησε στο έδαφος, το πλήθος έκανε στην άκρη και στη συνέχεια χειροκρότησε και γέλασε.

Κάποιοι αναφέρεται ότι βιντεοσκόπησαν το συμβάν, ενώ κάποιος από το πλήθος χρησιμοποίησε ένα πανό το οποίο έγραφε: «1, 2, 3, πήδα». Μετά την αυτοκτονία, τα βίντεο δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, προκαλώντας την οργή πολλών χρηστών.

Η κοπέλα στο τελευταίο της σημείωμα, κατηγόρησε τον καθηγητή της για κακοποίηση και ζήτησε δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης είναι πολύ σύνηθεις στις κινεζικές πανεπιστημιακές κοινότητες τους τελευταίους μήνες, με το κίνημα #MeToo να μην είναι ιδαίτερα δημοφιλές από ό, τι σε άλλες χώρες λόγω λογοκρισίας από τις αρχές.

Δείτε το βίντεο: