Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 20:19
Αθλητικά

Μουντιάλ 2018: Μεγάλο ματς Αγγλία-Βέλγιο, μάχες για την πρόκριση στον 8ο όμιλο






Τελειώνει σήμερα η η φάση των ομίλων του Μουντιάλ 2018 με τη διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής.

Αγγλία και Βέλγιο (χωρίς Λουκάκου) με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με αντιπάλους Παναμά και Τυνησία, έχουν ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στη φάση των 16. Βέλγιο και Αγγλία ισοβαθμούν έχοντας ίδιο αριθμό πόντων, ίδια διαφορά τερμάτων και ίδια συνολική επίθεση, αλλά αυτήν την στιγμή η Αγγλία είναι στην κορυφή λόγω fair play, καθώς έχει δεχθεί λιγότερες κίτρινες κάρτες. Θεωρητικά σε περίπτωση ισοπαλίας στο μεταξύ τους παιχνίδι (απόψε στις 21:00) υπάρχει και ενδεχόμενο κλήρωσης για το ποια ομάδα θα καταλάβει την πρώτη και ποια την δεύτερη θέση, ώστε να γίνουν οι διασταυρώσεις με δύο εκ των Σενεγάλης, Ιαπωνίας και Πολωνίας που διεκδικούν τα εισιτήρια της πρόκρισης από τον όγδοο όμιλο. Με στόχο την πρώτη τους νίκη και την κατάληψη της τρίτης θέσης θα παραταχθούν στο Σαράνσκ Παναμάς και Τυνησία (21:00) στο δεύτερο ματς του εβδόμου ομίλου.

Ένα «εισιτήριο» για τους «16» του Μουντιάλ, περιμένει την Σενεγάλη και την Κολομβία, μετά το τέλος της μεταξύ τους αναμέτρησης για την 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σήμερα (17:00, ΕΡΤ1) στην Σαμάρα και ο νικητής εξασφαλίζει μία θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Βέβαια, οι Αφρικανοί που μέχρι στιγμής έχουν νικήσει 2-1 την Πολωνία κι έχουν αναδειχθεί ισόπαλοι 2-2 με την Ιαπωνία, έχουν την «πολυτέλεια» να παίξουν και για την ισοπαλία, δεδομένου ότι και σε αυτήν την περίπτωση θα προκριθούν. Αντίθετα, οι Κολομβιανοί θέλουν νίκη για να είναι σίγουροι, καθώς σε ενδεχόμενη ισοπαλία, η πρόκριση θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της Ιαπωνίας.

Το γεγονός ότι η απογοητευτική Πολωνία δίνει σήμερα τον τελευταίο της αγώνα στο φετινό Μουντιάλ δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει ζημιά στην Ιαπωνία (17:00). Η ισοπαλία αρκεί για τους Ασιάτες, που δεν έχουν σκοπό να το ρισκάρουν και θα κυνηγήσουν τη νίκη.

Το σημερινό πρόγραμμα:

8ος όμιλος

  • 17:00 Σενεγάλη-Κολομβία (ΕΡΤ1)
  • 17:00 Ιαπωνία –Πολωνία (ΕΡΤ2)

7ος όμιλος

  • 21:00 Αγγλία-Βέλγιο (ΕΡΤ1)
  • 21:00 Παναμάς-Τυνησίας (ΕΡΤ2)
Πηγή: iefimerida.gr