Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 18:55
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκηνικό ρήξης Μαξίμου – Καμμένου με τελεσίγραφα






Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγείται η κόντρα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου με το Μέγαρο Μαξίμου για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα ο οποίος σε ένα γλωσσικό ολίσθημα αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και βασικός κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αποπομπή του Γιάννη Μουζάλα από την κυβέρνηση, αξίωση στην οποία ο κ. Καμμένος επέμεινε στις δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη δίωρη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ενώ όμως φαινόταν ότι η κυβέρνηση παροτρύνει τον κ. Μουζάλα να αποχωρήσει ο ίδιος διευκολύνοντας τα πράγματα, φαίνεται ότι η δυναμική που αναπτύχθηκε -κυρίως από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- οδηγεί τα πράγματα σε διαφορετική κατεύθυνση.

Τώρα, κορυφαία πηγή του Μαξίμου λέει στο protothema.gr ότι ο Γιάννης Μουζάλας δεν παραιτείται.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Πάνος Καμμένος είναι έτοιμος να κάνει αυτός το επόμενο βήμα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες διεμήνυσε στο Μέγαρο Μαξίμου ότι αύριο το πρωί θα παραιτηθεί αν μέχρι τις 9πμ δεν έχει τεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος ο Γιάννης Μουζάλας. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι δε θα ρίξει την κυβέρνηση.

Η πληροφορία ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ακύρωσε ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ συνεργάτες του μαζεύουν τα πράγματά τους από τοΠεντάγωνο δραματοποιεί ακόμη περισσότερο το πολιτικό περιβάλλον.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν πλέον ότι εκτιμούν ιδιαιταίρως τη στάση του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ποταμιού στο θέμα της κυβερνητικής κρίσης. Αλλά, μέχρι στιγμής, δεν έχει προχωρήσει κάποια κίνηση ούτε εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος, ούτε και από την πλευρά της Σεβαστουπόλεως.