Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 02:23
ΤοπικάΧωρίς κατηγορία

Σε μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου προχωρά η ΔΟΥ Βόλου

Σ ένα μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου προχωρά η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Βόλου, μετά την επανεκκίνηση της σχετικής απο το νόμο διαδικασίας. Πρόκειται για πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας οφειλετών, ως επί τον πλείστον επιχειρήσεων, για ληξιπρόθεσμα ποσά άνω των 5.000 ευρώ, που δεν έχουν προχωρήσει σε υπαγωγή σε ρύθμιση.
Είναι χαρακτηριστικό οτι στο πινάκιο ανακοινώσεων του Ειρηνοδικείου Βόλου έκαναν την εμφάνισή τους πέντε δημοσιεύσεις πλειστηριασμών ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου, για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Οι πλειστηριασμοί αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τόσο για οφειλέτες του Δημοσίου όσο και των ασφαλιστικών Ταμείων, οι οποίοι είτε δεν έχουν μπει σε ρύθμιση, είτε έχουν μπει και δεν πληρώνουν σωστά τις δόσεις τους, καθώς από τον Δεκέμβριο ξεκινά η διαδικασία για τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.Το μέτρο που αφορά για όσους χρωστούν από 5.000 ευρώ και πάνω, ισχύει ουσιαστικά από 1 Νοεμβρίου.
Παράλληλα ισχύει και μία ακόμα διαδικασία, η οποία βάζει στο στόχαστρο τα περιουσιακά στοιχεία λόγω οφειλών, μια και έχουν ξεπαγώσει διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, για όσους έχουν σε βάρος τους σχετικές δικαστικές αποφάσεις.Οι δικαστικοί επιμελητές έχουν ενημερωθεί ήδη από τις Δ.Ο.Υ. και έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες, που αφορούν παλαιότερες υποθέσεις οφειλετών.
ΠΗΓΗ: Thessaliatv.gr