Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 00:23
Ελλάδα

Σε βιβλιοπωλεία της Μυτιλήνης έφτιαχναν τα πλαστά έγγραφα! 12 συλλήψεις






Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε χθες στη Μυτιλήνη, με τα μέλη της να φέρονται ότι έφτιαχναν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, τα οποία διέθεταν σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής φυσικά…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και έγινε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, με την επιχειρησιακή επικούρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η προανάκριση και οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ο “εγκέφαλος” της οργάνωσης (ένας 28χρονος Πακιστανός) και ακόμη 11 μέλη του κυκλώματος (8 υπήκοοι Πακιστάν και 3 Έλληνες), ηλικίας από 22 έως 46 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της κατοχής ναρκωτικών και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Ο 28χρονος αρχηγός της οργάνωσης, μαζί με άλλα δύο μέλη του κυκλώματος, συμπατριώτες του, ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία, κατάρτιζαν αντίγραφα γνήσιων υπηρεσιακών σημειωμάτων αστυνομικών Αρχών, σε δύο βιβλιοπωλεία, στη Μυτιλήνη. Στην υπόθεση εμπλέκονται οι δύο ιδιοκτήτες των βιβλιοπωλείων και υπάλληλος του ενός βιβλιοπωλείου, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες.

Στο πλαίσιο των ερευνών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ξύλινο τμήμα στρογγυλής σφραγίδας, έντύπωμα ανάγλυφης στρογγυλής σφραγίδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης (αυτό το εντύπωμα ήταν κρυμμένο στην κεραμοσκεπή σπιτιού), 53 πλαστογραφημένα υπηρεσιακά σημειώματα αλλοδαπών τα οποία φέρεται να έχουν εκδοθεί από την Υ.Α. Μυτιλήνης, 6 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 23 κινητά τηλέφωνα, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων σημειωμάτων και καρτών SIM, 2 νάιλον συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 2,6 γραμμαρίων, χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ και 100 δολαρίων. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης

 

Πηγή: Newsit.gr