Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 11:41
Άλλες Ειδήσεις

Συσκευή που προστατεύει τις γυναίκες από σεξουαλικές παρενοχλήσεις






Με τις στατιστικές να κάνουν λόγο για συνεχώς αυξανόμενες σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες σε όλο τον κόσμο (στις ΗΠΑ συμβαίνει ένα περιστατικό ανά 107 δευτερόλεπτα), η προστασία των γυναικών από τέτοιου είδους πρακτικές απασχολεί πολλές εταιρίες και οργανώσεις στον κόσμο. Mια νέα όμως συσκευή η οποία δημιουργήθηκε από ένα startup στην Αμερική, φαίνεται ότι έχει πολλά να προσφέρει σ’ αυτή την πολύ δυσάρεστη κατάσταση για τις γυναίκες.

Ονομάζεται «Αθηνά» και είναι ιδιαίτερα μικρή συσκευή η οποία ζυγίζει ελάχιστα, δεν είναι ορατή από κανέναν (μπορεί να φορεθεί ακόμα και σαν κολιέ) ενώ προσφέρει στην γυναίκα που θα το φορέσει μερικές ενδιαφέρουσες δυνατότητες για να αποκρούσει τις σεξουαλικές -ή άλλες- παρενοχλήσεις.

Αν πιεστεί για τρία δευτερόλεπτα, η Αθηνά βγάζει έναν εξαιρετικά δυνατό -για το μέγεθός της- ήχο, που παραπέμπει σε σειρήνα συναγερμού, η οποία είναι σίγουρο ότι θα τρομάξει τον επίδοξο εφαψία.

Την ίδια στιγμή η συσκευή στέλνει μηνύματα SMS που ειδοποιούν για τον κίνδυνο που διατρέχει η συγκεκριμένη γυναίκα σε όσα τηλέφωνα έχει επιλέξει να γίνει αυτό.

Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα να διαχωριστούν οι δύο λειτουργίες, και να μπορούν να σταλούν μόνο τα μηνύματα, όταν το πρόβλημα μπορεί να είναι λιγότερο επικίνδυνο.

Η γυναίκα σχεδιάστρια της συσκευής είχε περάσει πάνω από έξι μήνες μοναχικού ταξιδιού στη Νότια Αμερική, όπου συνάντησε αρκετές γυναίκες που είχαν πέσει θύματα σεξουαλιξής παρενόχλησης στον δρόμο.

Όταν γύρισε στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ όπου και διαμένει αποφάσισε να προχωρήσει στην σχεδίαση της «Αθηνάς», και μάλιστα συνεργάστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις της πόλης για να κάνει την συσκευή της να είναι ακόμα πιο αποτελεσματική για τον χρήστη της.

Η εταιρία αναζητούσε χρηματοδότηση μέσω Ίντερνετ της τάξης των 40.000 δολαρίων για να προχωρήσει στην κατασκευή της, όμως ήδη μέσα σε μόλις δύο ημέρες, το σύνολο των χρημάτων που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει -κυρίως από γυναίκες- έχει φθάσει το απίστευτο νούμερο των 239.000 δολαρίων!

Κάτι που σημαίνει όχι μόνο ότι το πρόβλημα είναι πραγματικά τεράστιο για τις γυναίκες στην Αμερική (και όχι μόνο) αλλά και ότι είναι πλέον σίγουρο ότι η Αθηνά θα μπει πολύ σύντομα σε παραγωγή.