Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 12:34
Τοπικά

Σε αποχή έως τις 8 Φεβρουαρίου οι δικηγόροι – Συνεχίζουν και οι συμβολαιογράφοι






Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στη συνεδρίασή του της 1-2-2016, συμμετέχοντας στην αποφασισθείσα στις 30-1-2016 από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνέχιση της αποχής με το ίδιο πλαίσιο αδειών μέχρι τις 8-2-2016, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  • Να συμμετάσχει ο Δ.Σ.Β. στις κινητοποιήσεις, που θα γίνουν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα γενικής απεργίας κλείνοντας τα γραφεία του.
  • Να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στο πανβολιώτικο συλλαλητήριο της ίδιας ημέρας, που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία στην είσοδο του εμπορικού λιμανιού, στο χώρο πίσω από το γλυπτό της Αργούς, στις 11 π.μ. Τα μέλη του Δ.Σ.Β. μαζί με τα μέλη άλλων φορέων του Ε.Τ.Α.Α. και του Ο.Α.Ε.Ε. θα κατέβουν στην  παραλία με πορεία, που θα ξεκινήσει από το χώρο εμπρός από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου-πλατεία Ελευθερίας. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση  φορέων κλάδων ελεύθερων επαγγελμάτων στις 10.30 π.μ.

Συνεχίζουν και οι συμβολαιογράφοι

Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας, μετά από ομόφωνη πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της Χώρας συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 01.02.2016 έως και Παρασκευή 05.02.2016.

Λόγω της πραγματοποιούμενης αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες την Τετάρτη 03.02.2016 πλειστηριασμοί.

Σε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας, η ολομέλεια των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων επιβεβαίωσε «τις δυσβάσταχτες συνέπειες του προσχεδίου Νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την αδυναμία των ασφαλιζομένων ενεργών Συμβολαιογράφων στην καταβολή των προσχεδιασμένων από την Κυβέρνηση ασφαλιστικών εισφορών, η καταβολή των οποίων θα οδηγήσει στην εξαθλίωση του Κλάδου».

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 καλεί δε τα μέλη του να ενώσουν τη φωνή τους με τους λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μισθωτούς, τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και όλη την κοινωνία αντιδρώντας στο προτεινόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να συμμετέχουν στις κατά τόπους πορείες διαμαρτυρίας που διοργανώνονται την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.