Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 06:20
Τοπικά

Και οι χειριστές – ιδιοκτήτες μηχανημάτων στην απεργία της Πέμπτης






Στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, θα συμμετέχει το Σωματείο Πτυχιούχων Χειριστών, Ιδιοκτητών Μηχανημάτων Εκτελέσεων Τεχνικών Εργων Ν. Μαγνησίας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, με στόχο – όπως επισημάνθηκε – να ενώσουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Όπως, ειδικότερα, τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου, Ιωάννης Χατζηπαρασίδης, το σχέδιο Νόμου που παρουσιάστηκε προβλέπει εισπρακτική λαίλαπα για τον κλάδο τους, την ώρα που από την αρχή της περιόδου της οικονομικής κρίσης έως σήμερα, ήδη ο κλάδος οδηγείται σε αφανισμό, καθώς πολύ μεγάλος αριθμός συναδέλφων τους στη Μαγνησία και σε όλη τη χώρα έχει προχωρήσει σε παύση επαγγελματικής δραστηριότητας.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ιδιοκτητών Μηχανημάτων Τεχνικών Εργων Μαγνησίας καλούν όλα τα μέλη να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης, στις 11 το πρωί, στην είσοδο του Λιμανιού του Βόλου, διεκδικώντας την απόσυρση του υπό ψήφιση σχεδίου Νόμου για το νέο ασφαλιστικό και την έναρξη διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και των επαγγελματιών για τη διαμόρφωση ενός δίκαιου φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος, που θα εγγυάται την επαγγελματική τους επιβίωση.

Επιπλέον, όπως και στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του Νοεμβρίου, μέλη του Σωματείου θα συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Βόλου, με τα επαγγελματικά τους μηχανήματα.