Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:37
Αθλητικά

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου 2-2: Πρόκριση-θρίλερ για την «βασίλισσα» στον τελικό του Champions League!

Η εκπληκτική Μπάγερν προηγήθηκε μόλις στο 3’, βρέθηκε να χάνει με 2-1 στο 46’, αλλά ισοφάρισε στο 63’ κι έχασε απίστευτες ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση, ωστόσο ο Κέιλορ Νάβας με τρομερές επεμβάσεις έστειλε την Ρεάλ στον τελικό του Champions League για 3η συνεχόμενη χρονιά!
 Η Βασίλισσα του Ζινεντίν Ζιντάν έχει άστρο που δεν σταματά να λάμπει και να οδηγεί σε έκσταση τους οπαδούς της. Οι Merengues πέρασαν δύσκολα από την Μπάγερν στην Μαδρίτη, όμως με πρωταγωνισή τον Καρίμ Μπενζεμά – που έβαλε και τα δύο γκολ – κατάφεραν να κρατήσουν το 2-2, το οποίο σε συνδυασμό με το 1-2 του Μονάχου τους έκλεισε εισιτήρια για το Κίεβο. Καλύτεροι σε γενικές γραμμές ήταν οι Βαυαροί, που έπαιξαν με ψυχή και έχουν παράπονα για πέναλτι στο φινάλε του πρώτου μέρους για χέρι του Μαρσέλο. Απόντες αγωνιστικά Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, σκόραρε και δεν πανηγύρισε ο Χάμες Ροδρίγες. Εκανε το 9×9 στα νοκ-άουτ του Champions League ο Ζιζού, που έγινε ο δεύτερος μετά τον Μαρσέλο Λίπι που πάει σε τρεις σερί τελικούς στην κορυφαία διοργάνωση.





Οπως και στα ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν και την Γιουβέντους, η Ρεάλ βρέθηκε από πολύ νωρίς να κυνηγά στο σκορ στην έδρα της. Στο 3′ μετά τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πήγε στον Ράμος και στρώθηκε στον Κίμιχ, ο οποίος άνοιξε το σκορ και στον επαναληπτικό (0-1). Η Μπάγερν πήρε ψυχολογία, όμως η Ρεάλ βρήκε ρυθμό σχετικά άμεσα. Στο 7′ ο Ρονάλντο δεν πλάσαρε καλά μέσα από την περιοχή αλλά στο 11′ η σέντρα του Μαρσέλο ήταν τηλεκατευθυνόμενη και ο Μπενζεμά με κεφαλιά τιμώρησε το λάθος του Αλάμπα (1-1).

Η Μπάγερν ήταν καλύτερη και η Ρεάλ προσπαθούσε να έχει μεγάλα διαστήματα με την μπάλα για της σπάει τον ρυθμό και στο 33′ οι Βαυαροί είχαν μεγάλη ευκαιρία, όταν στο τετ-α-τετ ο Λεβαντόβσκι νικήθηκε από τον Νάβας και σε μια φάση διαρκείας ο Χάμες έστειλε τελικά την μπάλα ψηλά από κοντά. Η Ρεάλ έχασε ευκαιρία στο 39′ με το αριστερό του Ρονάλντο να βγάζει ο Ούλραϊχ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Κίμιχ έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαρσέλο, όμως ο Τσακίρ έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με το 1-1.

Η εκκίνηση στην επανάληψη ήταν εφιαλτική για την ομάδα του Γιούπ Χάινκες. Με δευτερόλεπτα να έχουν περάσει ο Τολισό γύρισε στον Ούλραϊχ και εκείνος έκανε απίστευτη γκάφα αφήνοντας την μπάλα να περάσει και ο Μπενζεμά έβαλε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του για το 2-1. Ο Κέιλορ Νάβας δεν άργησε να πιάσει δουλειά και στο 51′ έβγαλε το δυνατό δεξί του Αλάμπα το οποίο κόνταρε και στο 54′ ο Ρονάλντο έχασε την ευκαιρία του αγώνα όταν από κοντά μετά την καταπληκτική σέντρα του Μαρσέλο έστειλε τη μπάλα ψηλά. Η κατοχή, η ενέργεια, η πίεση και η ποιότητα ήταν όλα με την Μπάγερν που φυσιολογικά ισοφάρισε στο 63′ με το δεξί πλασέ του Χάμες, ο οποίος έγραψε το 2-2 και δεν πανηγύρισε.

Οι Βαυαροί ήταν σαφώς ανώτεροι κόντρα σε μία ομάδα που είχε σταθερό κέντρο άμυνα αλλά προβλήματα κυρίως στα δεξιά της, όπου αγωνιζόταν ο κατ’ ανάγκη μπακ, Λούκας Βάθκεθ. Στο 74′ ο Νάβας έκανε μια επέμβαση που θα συνοδεύει για πάντα το video με τα highlights της καριέρας του καθώς έβγαλε εκπληκτικά το κοντίνο βολέ του Τολισό. Με τις καθυστερήσεις να είναι πέντε λεπτά, όλη η Μπάγερν ανέβηκε μπροστά για το γκολ που θα χάρισε ιστορική πρόκριση, όμως δεν κατάφερε κάτι με τον Μίλερ να μην προλαβαίνει την μπάλα στο 96′ και το ματς να τελειώνει με 2-2.

 Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Μαρσέλο, Ράμος, Βαράν, Βάθκεθ, Κόβατσιτς (73′ Καζεμίρο), Κροος, Μόντριτς, Ασένσιο (88′ Νάτσο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (72′ Μπέιλ).
Μπάγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες): Ουλραϊχ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Τολισό (75′ Βάγκνερ), Τιάγκο, Χάμες (84′ Χάβι Μαρτίνεθ), Ριμπερί, Μίλερ, Λεβαντόβσκι.