Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 11:35
Τοπικά

Μικρή συμμετοχή στην συγκέντρωση – πορεία ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά

Με πολύ μικρή συμμετοχή –για ακόμη μία φορά – πραγματοποιήθηκε χθες, η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου και της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Ελευθερίας κι εν συνεχεία, η πορεία και κατάθεση στεφάνων στο Ταχυδρομείο, στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.  Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου, κ. Δημήτρης Βασιλείου, ο οποίος τόνισε –μεταξύ άλλων – ότι το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι πασιφανές στα τελευταία 8 χρόνια της κρίσης, και δεν είναι άλλο από το ότι πρέπει να καταργηθούν τα μνημόνια και η εξαθλίωση όλων των εργαζομένων.
Όπως είπε, οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πρέπει να σταματήσει να παίρνει όλα αυτά τα μέτρα που είναι τραγικά για το λαό. «Η εργατική τάξη θα πρέπει να σκεφτεί το παρελθόν και να γίνει οδηγός για το μέλλον και αυτά που έχει χάσει να τα ξανακερδίσει. Ελπίζουμε ότι η φετινή πρωτομαγιά θα είναι ο προπομπός της όλης διαδικασίας», επισήμανε ο κ. Βασιλείου, ο οποίος εκτίμησε ότι η θέσπιση της Πρωτομαγιάς ως αργία, από πέρυσι, είναι λάθος, καθώς είναι ημέρα απεργίας και η απόφαση που έβγαζε ο εκάστοτε υπουργός ήταν ημέρα μνήμης.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, κ. Φίλιππος Κωνσταντινίδης από την πλευρά του, τόνισε ότι μετά από 8 χρόνια μνημόνια, τα αυτονόητα είναι πλέον, ζητούμενο, όπως και το δικαίωμα στην εργασία. Όπως είπε, ο λαός υφίσταται τις μνημονιακές πολιτικές και από τις κυβερνήσεις και από την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι όλα αυτά πρέπει να έχουν ένα τέλος.
Πορεία από συλλογικότητες
Στο χώρο του Ταχυδρομείου αριστερές συλλογικότητες και φορείς πραγματοποίησαν ανεξάρτητη συγκέντρωση με ομιλία και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.