Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:37
Τοπικά

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΕΥΑΜΒ: Θα λειτουργεί μόνο για τα αναγκαία






Για τις απολύτως απαραίτητες δράσεις και με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργεί η ΔΕΥΑΜΒ, όπως ανακοινώθηκε χθες το βράδυ σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, μετά την απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής για την πληρωμή ποσού ύψους 9 εκατ. ευρώ στην ΕΡΓΗΛ και την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αρη Σαββάκη, μετά την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της Επιχείρησης από την ΕΡΓΗΛ, έχει προκληθεί σοβαρή δυσλειτουργία των υπηρεσιών της  και αδυναμία εκπλήρωσης του συνόλου των ανειλημμένων και τρεχουσών υποχρεώσεών της.

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η περιστολή των λειτουργιών της ΔΕΥΑΜΒ στις απολύτως απαραίτητες και αναγκαίες δράσεις εκπλήρωσης του δημόσιου σκοπού της, με προσωπικό ασφαλείας, μέχρι την επαναφορά της Επιχείρησης σε συνθήκες κανονικότητας.

Διευκρινίστηκε, ωστόσο, προς αποφυγή ανησυχίας των καταναλωτών, ότι το διάστημα αυτό θα τηρούνται όλοι οι κανόνες που διασφαλίζουν αφενός τη δημόσια υγεία και αφετέρου την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ παραβρέθηκαν οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, Νατάσσα Οικονόμου και της ήσσονος μειοψηφίας, Απόστολος Νάνος, και εκπρόσωποι των εργαζομένων οι οποίοι και ζήτησαν διευκρινίσεις για την απόφαση περιστολής της λειτουργίας της Επιχείρησης, που όμως δεν δόθηκαν.

Οπως επισημάνθηκε όλες οι απαντήσεις θα δοθούν στην σύσκεψη του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου με τους επικεφαλής των παρατάξεων, που έχει οριστεί για τις 10 το πρωί, ενώ στη συνέχεια, στις 11 π.μ., ο κ. Μπέος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.