Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:11
ΜαγνησίαΤοπικά

«Πόλεμος» με την υποψηφιότητα Μιτζικού στο Νότιο Πήλιο






Μπορεί ο Μιχάλης Μιτζικός μέσα από μία εκλογική διαδικασία που φέρεται να είχε τη σφραγίδα της ΝΟΔΕ ΝΔ Μαγνησίας και στην οποία συμμετείχε τόσο ο Σπύρος Δεσύλλας, όσο και ο νυν επικεφαλής της παράταξης στον Δήμο Απόστολος Διανέλλος, να είναι έτοιμος να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, ωστόσο φαίνεται ότι δεν συμμερίζονται όλοι την άποψη του.

Έτσι λοιπόν, από χθες έχει ξεσπάσει ένας «εμφύλιος πόλεμος» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, στον οποίον εμπλέκεται και ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, καθώς ζήτησε να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα της διαδικασίας.

«Εμείς σαν κόμμα δεν έχουμε ενημερωθεί από τον ίδιο για τις προθέσεις και τις αποφάσεις του», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, Δήμος Νταόπουλος «αδειάζοντας» τον κ. Μιτζικό, που αντέδρασε μέσω διανομής παραπολιτικού σχολίου στο οποίο αναφέρει:

Πόσο πιο δημοκρατικά;

Τι έγινε εκεί στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ; Αποδέχονται δημοκρατικές, διαφανείς διαδικασίες ή άλλα πολιτικά παιχνίδια παίζονται; Η απορία εύλογη και αφορά την περίπτωση του επικεφαλής του συνδυασμού, υποψηφίου δημάρχου για τον οποίο η ομάδα μειοψηφίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου και τα εκλεγμένα μέλη της ΔΗΜΤΟ συναντήθηκαν όχι μία αλλά τέσσερις φορές (οι δύο στο Volos Palace) και αποφασίστηκε να ηγηθεί του «γαλάζιου» συνδυασμού στις εκλογές του Μαΐου. Παρόντες ήταν και ο Σπ. Δεσύλλας και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Απ. Διανέλλος, ενώ και ο βουλευτής του Νομού ήταν ενήμερος και μάλιστα φέρεται να ζήτησε να γίνει αποδεκτό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, την οποία ζητούσε επίμονα ο έτερος διεκδικητής Δημ. Παρησιάδης. Ο τελευταίος μάλιστα είχε πει ενώπιον όλων ότι θα μετέχει στον συνδυασμό είτε εκλεγόταν επικεφαλής είτε όχι. Μάλιστα ο νυν επικεφαλής Απ. Διανέλλος δήλωσε –μεταξύ άλλων-πρόσφατα: «Ως επικεφαλής της ομάδας μειοψηφίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα εκλεγμένα όργανα, κατόπιν των προβλεπόμενων διεργασιών, αποφάσισαν ομόφωνα τη στήριξη στο πρόσωπο του κ. Μιχάλη Μιτζικού ως υποψηφίου δημάρχου για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Το πλούσιο βιογραφικό του, τόσο σε προσωπικό, επαγγελματικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο εγγυάται την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου. Κοντολογίς γεννάται το ερώτημα: Αν δεν επιλέξουν οι τοπικές κοινωνίες αυτούς που θα τους εκπροσωπούν στην Αυτοδιοίκηση τότε ποιοι και με ποια κριτήρια θα τους επιλέξουν; Κι επιπλέον, απ’ ό,τι φαίνεται κάποιοι τα παντελόνια να φορούν για να μην κρυώνουν εκεί στο Ν. Πήλιο…

Σύμφωνα με πληροφορίες ο έτερος διεκδικητής της παράταξης στον δήμο του Ν. Πηλίου Δημήτρης Παρησιάδης, ενώ στην αρχή έκανε πίσω, λέγοντας ότι θα συμμετέχει σε κάθε περίπτωση στον συνδυασμό, τώρα αναθεωρεί τη στάση του και δηλώνει έτοιμος να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του!