Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκαλεί ξανά ο Πολάκης: Όχι μόνο αθωώνει αλλά… «υμνεί» την αναισθησιολόγο της Μελίνας






Δυο ημέρες μετά την «αθωωτική» για την αναισθησιολόγο εξαδέλφη του κυρία Νεκταρία Πολάκη ανάρτηση στο facebook (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ) ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε και πάλι, αυτή τη φορά από τηλεοράσεως, σε ρόλο υπερασπιστή της γιατρού που συμμετείχε στη μοιραία επέμβαση της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και η οποία βαρύνεται με καταγγελία κλοπής οπιοειδών αλλά και για πιθανή εξάρτηση από ουσίες.

Ο κ. Πολάκης  «υπερβαίνοντας» και πάλι τη θεσμική του ιδιότητα, αυτή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, εξήρε το ήθος και τη λεβεντιά της Νεκταρίας Πολάκη (ως συγγενής;)  καθώς και την επιστημονική της κατάρτιση (ως γιατρός;) όντας προσκεκλημένος  στην εκπομπή LiveNews του κ. Νίκου Ευαγγελάτου. «Είναι εξαιρετική γιατρός. Την ξέρω και ξέρω ότι έχει και την ηθική και τη λεβεντιά να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να πληρώσει αυτό που πρέπει να πληρώσει, αν πρέπει να το πληρώσει»  είπε ο κύριος Πολάκης, κληθείς να τοποθετηθεί στις αποκαλύψεις (του Πρώτου Θέματος) για τη δραματική αυτή υπόθεση.

Παρότι η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της αναισθησιολόγου βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα σε δύο «μέτωπα», αφενός για την κλοπή της οπιοειδούς ουσίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), αφετέρου για τη συμμετοχή της ως αναισθησιολόγου στη μοιραία επέμβαση του παιδιού στο Βενιζέλειο, ο κ. Πολάκης όχι μόνο δεν κράτησε την απόσταση και την αμεροληψία που επιβάλλει η θέση του – πολιτικός προϊστάμενος της πειθαρχικά διωκώμενης γιατρού- αλλά επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή προσπάθεια προδιάθεσης και επηρεασμού των προσώπων που διενεργούν τον έλεγχο.

Σημειωτέον ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου διενεργείται από τις 30/12/2015 προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη. Την εξέταση παρήγγειλε ο εκτελών χρέη διοικητή καθηγητής Χειρουργικής κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης σε αναισθησιολόγο του Βενιζέλειου και σύμφωνα με την ενημέρωση από το νοσοκομείο αναμένεται ίσως και σήμερα η παράδοση του πορίσματος αρμοδίως.

«Με βάση τα στοιχεία που θα βγάλει η προκαταρκτική εξέταση και η ιστολογική από τους ιατροδικαστές, θα φανεί αν θα πρέπει να γίνει ΕΔΕ» είπε ο κ. Πολάκης, αναφορικά με το τραγικό συμβάν, κι ενώ προηγουμένως είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει ως μία εξαιρετική γιατρό την αναισθησιολόγο… Σε άλλο σημείο του λόγου του ο κ. Πολάκης εμφανίζεται, ωστόσο, κατηγορηματικός και βέβαιος ότι «έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει από τους γιατρούς στο Βενιζέλειο και στο ΠΑΓΝΗ», ενώ ερωτηθείς πώς το προεξοφλεί εφόσον η προκαταρκτική δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί,  υποστηρίζει ότι η απάντησή του βασίζεται σε όσα γνωρίζει από όσα έχουν δημοσιοποιηθεί. Επικαλείται δηλαδή  τα δημοσιεύματα την ώρα  που ο ίδιος επιχειρούσε τις προηγούμενες ημέρες με επίσημες ανακοινώσεις του και αναρτήσεις στα social media να αποδομήσει τον Τύπο για τις αποκαλύψεις αυτές, κατηγορώντας  τα μέσα για «ανθρωποφαγία σε τραγικά περιστατικά, προσπαθώντας να χτυπήσουν εμένα μπας και διασωθούν οι χρηματοδότες τους από αυτά που έρχονται μέσα από τις αλλαγές στην Υγεία».

Την δική του εκδοχή παρέθεσε όμως με προθυμία ο κ. Πολάκης  και για την κλοπή των φαρμάκων από την εξαδέλφη του, κυρία Νεκταρία Πολάκη, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση θα εξεταστεί την ερχόμενη Τρίτη από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ στο υπουργείο Υγείας!  Χαρακτήρισε «λάθος» και «βλακεία» της εξαδέλφης του ότι έκλεψε τα 15 φιαλίδια πεθιδίνης (ο ίδιος πάντως δεν χρησιμοποίησε ούτε μία φορά τη λέξη κλοπή, αλλά επέμεινε να χρησιμοποιεί τη λέξη «πήρε»). «Σαφώς και είναι λάθος της (για τα φάρμακα), γιατί ξέρετε ότι άνθρωποι οι οποίοι έχουν υποστεί κακώσεις αναγκάζονται να παίρνουν συχνά παυσίπονα. Λάθος της και βλακεία της, σε φάσεις στις οποίες είχε μεγάλη πίεση, επειδή είχε την πρόσβαση, για παυσίπονο αντί να πάρει άλλο, έπαιρνε αυτό (την πεθιδίνη). Έγινε η ΕΔΕ και το παραδέχθηκε η ίδια ότι: εγώ τα πήρα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Στην ανάρτησή του ο κ. Πολάκης είχε παραθέσει τους… μορφωμένους και κατέχοντες τίτλο σπουδών της ευρύτερης οικογένειάς του, διεκδικώντας όχι απλώς τεκμήριο αθωότητας αλλά απόφαση απαλλακτική λόγω… προτέρου υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικού βίου. Στην τηλεοπτική του εμφάνιση άνοιξε τον ιατρικό φάκελο της εξαδέλφης του. Έσπευσε μάλιστα να δώσει το ιστορικό της γιατρού εξαδέλφης του, και παρότι γιατρός πέρασε χωρίς δυσκολία την «κόκκινη γραμμή» που θέτει το ιατρικό απόρρητο και η προστασία των προσωπικών δεδομένων, πολύ δε περισσότερο εν προκειμενω αφού πρόκειται για πρόσωπο που ελέγχεται… Περιέγραψε δύο σοβαρές περιπέτειες υγείας που όπως είπε, είχε αντιμετωπίσει η Νεκταρία Πολάκη: το 1996 όταν χρειάστηκε να κάνει μια γναθοχειρουργική επέμβαση η οποία είχε δύσκολη έκβαση και χρειάστηκε παροχετεύσεις στον εγκέφαλο, και το 199 όταν τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο. «Η Νεκταρία υποφέρει από χρόνιο πόνο και τα αναλγητικά τα έπαιρνε για τον λόγο αυτό» είπε ο κ. Πολάκης.

Ερωτηθείς  αν η γιατρός Νεκταρία Πολάκη ήταν επαρκής, ο εξάδελφός της επικαλέστηκε τις ανακοινώσεις των ιατρικών φορέων της περιοχής του Ηρακλείου: «Αυτό το απαντάνε οι συνάδελφοί της από την Ένωση των γιατρών και από τον Ιατρικό σύλλογο στο Ηράκλειο, οι οποίοι δημόσια είπαν ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει την επιστημονική του επάρκεια…» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

 

Πηγή: protothema.gr