Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 19:38
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον Παπαδήμο






Τρεις ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου που είχε σαν συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό του ιδίου αλλά και τον τραυματισμό των δύο συνοδών του, η σύγκρουση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας μαίνεται.

Με φόντο και την απαράδεκτη ανάρτηση του δημοσιογράφου και στελέχους της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία έφεραν τη χώρα εδώ και καλεί την κυβέρνηση  «πέρα από τις αυτονόητες δηλώσεις, να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».

Συγκεκριμένα αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της: 

«Οφείλουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ελευθερίας, Δημοκρατίας και ασφάλειας.

Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ.

Αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή.

Όσο η Κυβέρνηση σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας.

Καλούμε την Κυβέρνηση, πέρα από τις αυτονόητες δηλώσεις, να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, πάλι, κατηγορεί τη ΝΔ «και τους συμμάχους της στο μιντιακό κατεστημένο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, για άθλια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του: 

«Την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ.Παπαδήμου ακολούθησε μια άθλια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσής της από τη ΝΔ και από συμμάχους της στο μιντιακό κατεστημένο. 

Η στόχευσή τους είναι να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα, να σπιλώσουν, να στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και να δείξουν ότι η πολιτική κριτική δήθεν οπλίζει τους τρομοκράτες.

Δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί τελικά κίνδυνο για τη δημοκρατία, αλλά και αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση που χαρίζει σε όσους κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση αυτό που επιζητούν: να γίνουν το επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο». 

Ας σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον τραυματισμένο πρώην πρωθυπουργό στον Ευαγγελισμό, λίγα λεπτά μετά την μεταφορά του και καταδίκασε αμέσως «την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Εκφράζουμε οργή και οδύνη για την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση ανέφερε και υπογράμμισε πως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα πρέπει να γίνει πρώτη πολιτική προτεραιότητα διότι οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.