Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 20:49
Τοπικά

Πλούσια συνεισφορά της Ομάδας Αιγαίου στην Αλόννησο






Πλούσιος είναι ο απολογισμός της φθινοπωρινής αποστολής της Ομάδας Αιγαίου στην Αλόννησο που ξεκίνησε, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017. Η αποστολή της πολύπειρης Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που δραστηριοποιείται 24 έτη σε μικρά ή ακριτικά νησιά του Αιγαίου και προσφέρει εθελοντικά, κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών, περιλάμβανε  65 εθελοντές εκ των οποίων 22 ιατρούς που κάλυψαν 16 ειδικότητες, διενεργώντας πάνω από 1.000 ιατρικές και μικροβιολογικές εξετάσεις.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν κατ’όικον ιατρικές επισκέψεις, εμβολιασμοί κατά του πνευμονιόκοκκου, 5 μικροεπεμβάσεις, 15 βιοψίες και  45 ΠΑΠ τεστ. Σημειώνεται πως οι υπερηχογραφικοί έλεγχοι ανήλθαν στους 215 ενώ προσφέρθηκαν 300 εμβόλια, συνολικά. «Τα παραπάνω εντυπωσιακά νούμερα μαρτυρούν την πλούσια δράση της ομάδας Αιγαίου που υποστήριξε με κάθε τρόπο και μέσο ο Δήμος Αλοννήσου προκειμένου να παρασχεθεί η απαραίτητη  η φροντίδα στους  κατοίκους του νησιού», σχολίασε ο Δήμαρχος Αλοννήσου, κ Πέτρος Βαφίνης που στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά όλους τους υποστηρικτές του εγχειρήματος, χωρίς την καταλυτική στήριξη των οποίων δεν θα ήταν εφικτή η τόσο σημαντική βοήθεια σε ένα τριήμερο.

Η αποστολή έλαβε χώρα στην Αλόννησο με τη συμβολή του Δήμου, τη στήριξη της Pfizer Hellas ως Μέγα Χορηγού καθώς και τη χορηγική παρουσία των Aegean Flying Dolphins, Divitec, Euromedica Ανατολικής Ακτής,General ElectricGE Healthcare, Roche Diagnostics, Stefanakis Group, Tsimis, WinMedica, Δρ. Αλ Λουφόπουλου και της ΜΑΝΑ Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας.