Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 10:33
Τοπικά

Πειθαρχική μεταγωγή 5 Αλγερινών κρατούμενων από τις Φυλακές Βόλου






Το έσχατο πειθαρχικό μέτρο της μεταγωγής κρατουμένων σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα επέβαλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο σε πέντε φυλακισμένους στο Ειδικό Κατάστημα Νέων Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πέντε υπηκόους Αλγερίας, οι οποίοι επιδεικνύουν ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αν και εκείνοι έχουν υποδειγματική συμπεριφορά απέναντί τους.

Παρά το γεγονός ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αγοράζουν ακόμη και με ιδία έξοδα κάρτες κινητής τηλεφωνίας και τσιγάρα στους κρατούμενους, οι επίμαχοι φυλακισμένοι στήνουν συνεχώς σκηνικά έντασης.

Ανά τακτά διαστήματα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναγκάζονται να εργάζονται πέραν του ωραρίου τους, καθώς οι πέντε Αλγερινοί αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους και να ακολουθήσουν το πρόγραμμα.

Η άρνηση για επιστροφή στα κελιά όμως, δεν είναι και το μοναδικό παράπτωμα στο οποίο προβαίνουν οι πέντε κρατούμενοι. Οι Αλγερινοί με κάθε ευκαιρία συμπεριφέρονται με απαξιωτική και εξυβριστική συμπεριφορά σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων και δημιουργούν προβλήματα.

Πρόσφατα, χαρακτηριστικά, αρνούνταν να σιτισθούν προφασιζόμενοι ότι δεν του άρεζε το βραδινό φαγητό που ήταν λουκάνικο και προχώρησαν σε διαμαρτυρία.

Για την επαναφορά της τάξης και της ασφάλειας ανά τακτά διαστήματα καλείται να επέμβει η Αστυνομία αφού ανά πάσα στιγμή η κατάσταση φαίνεται ότι μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Επιπλέον, σωφρονιστικοί υπάλληλοι καλούνται στις φυλακές Βόλου, ενώ δεν έχουν βάρδια.

Οι ταραξίες κρατούμενοι προχωρούν ακόμη σε επιπόλαιους αυτοτραυματισμούς με ξυραφάκια για να προκαλέσουν επεισόδια σε αντίθεση με άλλους κρατούμενους των φυλακών που δεν τους ακολουθούν και έχουν διαφορετική στάση και πορεία.

Μετά από επανειλημμένα επεισόδια, σύμφωνα με πληροφορίες, το προηγούμενο διάστημα συνεδρίασε το Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην πειθαρχική μεταγωγή των κρατουμένων σε άλλες φυλακές σε μία προσπάθεια σωφρονισμού τους.

Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα ο εισαγγελέας Υπηρεσίας απαιτείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να επισκέπτεται τις φυλακές Βόλου λόγω ακριβώς της μεγάλης συχνότητας με την οποία προκαλούνται τα επεισόδια.

Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι φέρνουν τα πάνω κάτω στις φυλακές του Βόλου χωρίς να έχουν κάποιο αίτημα, αλλά απλώς γιατί είναι ιδιαίτερα επιθετικοί.

Ούτε ο συνωστισμός στις φυλακές Βόλου, ούτε η συνύπαρξη με υπηκόους διαφορετικών κρατών φαίνεται να είναι οι λόγοι για τους οποίους αναζητούν ευκαιρίες για να φτιάχνουν επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φυλάκισή τους στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων αποφασίστηκε μετά από τη διάπραξη κλοπών αλλά και ληστειών.

Μετά την εν λόγω απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου η μεταγωγή των Αλγερινών σε άλλη φυλακή αναμένεται να γίνει άμεσα.

Αγνωστος έριξε ναρκωτικά στις φυλακές

Σύμφωνα με πληροφορίες συναγερμός σήμανε χθες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Βόλο. Άγνωστος ή άγνωστοι δράστες πέταξαν στο προαύλιο μία χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε καπνό αλλά και μία ποσότητα κάνναβης βάρους 25 γραμμαρίων. Η κινητοποίηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων ήταν άμεση, ενώ κλήθηκε η Αστυνομία.