Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:51
Αθλητικά

Πατέρας: «Ο Κούγιας πήρε χρήματα απ’τον Ολυμπιακό και άλλαξε στάση»!






Χειμαρρώδης ήταν η κατάθεση του Νικόλα Πατέρα την Παρασκευή (10/3) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του σκανδάλου των στημένων αγώνων, γνωστό και ως Koriopolis.

Η κατάθεση του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού περιστράφηκε κυρίως γύρω από την αποδόμηση της προ ημερών κατάθεσης του Αλέξη Κούγια, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως πίσω και από τις δύο υποθέσεις του ποδοσφαίρου («εγκληματική οργάνωση» και Koriopolis) βρίσκεται ο Νικόλας Πατέρας!

Ο γνωστός εφοπλιστής εκτόξευσε… πυρηνικές βόμβες, υποστηρίζοντας πως ο λόγος της αλλαγής πλεύσης του Αλέξη Κούγια υπέρ Ολυμπιακού και Μαρινάκη, οφείλεται στην πώληση παικτών στους «ερυθρόλευκους» και την είσπραξη χρημάτων!

Αναλυτικά όσα είπε ο Νικόλας Πατέρας:

«Τον Μάρτιο του 2011 με πήρε ο Κούγιας και ζήτησε να με δει. Μου είπε για τον πόλεμο που δεχόταν η Παναχαϊκή και μου ζήτησε βοήθεια. Εγώ όμως ήμουν τελείως εκτός ποδοσφαίρου τότε. Αργότερα ξαναήρθε και μου έφερε τις περιβόητες κασέτες. Αυτό που του είπα ήταν να πάει στη δικαιοσύνη.

Ο Κούγιας βέβαια ήδη κατέθετε στη δικαιοσύνη για τους κατηγορούμενους και προσπαθούσε να δέσει την υπόθεση.

Μέχρι το 2015 ουδέποτε με ανέφερε, αλλά μετά το 2015 το γύρισε. Έδωσε κάποιους ποδοσφαιριστές στον Ολυμπιακό και σας λέω ξεκάθαρα ότι αυτό ήταν το κίνητρο για να αλλάξει τις καταθέσεις του. Μέχρι τότε κατηγορούσε τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη και μετά άρχισε να κατηγορεί εμένα.

Εισέπραξε χρήματα από τον Ολυμπιακό και άλλαξε στάση. Από εκεί που θα καθάριζε το ποδόσφαιρο έγινε… δικηγόρος του Ολυμπιακού. Δικαίωμα του, βέβαια.

Ο Κούγιας έχει χρησιμοποιήσει την δικαιοσύνη, πιέζοντας με τις καταθέσεις του. Δημιουργούσε ένα κλίμα ότι είναι πάντα ο αδικημένος και πρέπει να βοηθηθεί. Σκοπός του ήταν να ανεβάσει την ομάδα του. Ό,τι έκανε στην Β’ και στην Γ’ Εθνική ο Κούγιας, το ίδιο κάνει και σήμερα. Χρησιμοποιεί νομικά τερτίπια για να ανεβαίνει η ομάδα του.

Είπε ότι κρατούσα την τρίτη κασέτα για να μπορώ να εκβιάζω τον Πιλάβιο. Γιατί να εκβιάσω τον Πιλάβιο; Τι κίνητρο έχω; Από το καλοκαίρι του 2010 είχα φύγει από το ποδόσφαιρο.

Σε 7 χρόνια ο Κούγιας, έχει αλλάξει 7 φορές την κατάθεσή του. Η συνάντηση που λέει ότι έγινε με τον Αλαφούζο και τον Θωμαΐδη, στην οποία ήμουν κι εγώ και αυτός, για να ρίξουμε τον Μαρινάκη, είναι παραμύθια. Σε άλλη κατάθεσή του έχει πει ότι έγινε συνάντηση και με τον Μελισσανίδη και τον Κακέτση. Ούτε αυτή η συνάντηση υπάρχει».

Ο Μπέος, ο Κομπότης και ο… «ψηλός Σισέ»!

Αναφορικά με τους κατηγορούμενους του Koriopolis, ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανέφερε τα εξής:

«Από τους κατηγορούμενους ξέρω τον Κομπότη, τον Μπέο και ήξερα και τον μακαρίτη τον Μάκη Ψωμιάδη. Τους ήξερα σας πρόεδρος της Super League, μίλαγα με όλους.

Δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ κανένας για να στήσω κάποιο παιχνίδι. Δεν μου ζήτησαν ποτέ τίποτα, ούτε ο Μπέος, ούτε κανείς.

Ο Μπέος με συνάντησε το 2009, μαζί με τον Καλογιάννη, και μου ζήτησαν οικονομική βοήθεια της Super League προς την Β’ Εθνική. Όταν ο Μπέος ανέβηκε στην Super League εγώ είχα φύγει από τον Παναθηναϊκό.

Τον Κομπότη όταν τον γνώρισα μου φάνηκε σοβαρός παράγοντας.

Υπάρχει και μια συνομιλία μου με τον Ψωμιάδη, όπου μου λέει για ένα ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό Βόλου. Με προειδοποίησε για την διαιτησία. Εγώ του είπα να πάει και να τα πει στον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ, τον Πιλάβιο, τον οποίο συνηθίζαμε μεταξύ μας να τον αποκαλούμε «ψηλό Σισέ». Ο Ψωμιάδης επιβεβαιώθηκε για την διαιτησία σε εκείνο τον αγώνα».

«Η υπόθεση της εγκληματικής έχει τα πολλά στοιχεία»!

Ο Νικόλας Πατέρας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Koriopolis έχει κενά σε ότι αφορά τη συγκέντρωση στοιχείων, τονίζοντας ότι η UEFA θα έπρεπε στις εκθέσεις της να περιλαμβάνει και ποια πρόσωπα έπαιξαν τα στοιχήματα.

Επανέλαβε αρκετές φορές, ωστόσο, ότι η «άλλη υπόθεση» του ποδοσφαίρου (εννοώντας την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης») έχει πολλά περισσότερα στοιχεία και κυρίως έχει καταθέσεις ποδοσφαιριστών!

«Διεφθαρμένη η ΕΠΟ, τώρα σπάει το απόστημα»!

Αναφορικά με την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Νικόλας Πατέρας σημείωσε στο δικαστήριο τα εξής:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στην Ελλάδα στήνονται παιχνίδια. Ένα παιχνίδι μπορεί να στηθεί και χωρίς τους ποδοσφαιριστές. Να στηθεί με τον διαιτητή και τον παράγοντα.

Η πιο διεφθαρμένη ομοσπονδία ήταν η ΕΠΟ. Τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια για να καθαρίσει το απόστημα, να μπουν μέσα καθαροί και άφθαρτοι άνθρωποι.

Ο μόνος τρόπος να λυθούν τα προβλήματα είναι να μοιράζεται το χρήμα. Ο πρώτος, που βγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ, να κρατάει τα μισά και τα άλλα μισά να τα μοιράζει στις άλλες ομάδες».

 

 

Πηγή: sdna.gr