Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 09:56
LIFE

Πέτρος Κωστόπουλος: Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα του εκπομπή στον Alpha






Με δελτίο τύπου που έστειλε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Alpha ανακοίνωνε τη συμφωνία του με τον Πέτρο Κωστόπουλο. «Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία» όπως πληροφορεί η ανακοίνωση ο εκδότης επιστρέφει στην Κάντζα για να παρουσιάσει ένα Late Night Show που θα θυμίζει το «Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο», αλλά με πολλές νέες προσθήκες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του People και του Γιώργου Πρατάνου. Η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Τέταρτη βράδυ, πριν τα μεσάνυχτα, με την πρεμιέρα της να τοποθετείται στα μέσα του επόμενου μήνα, με πιθανότερη ημερομηνία αυτή της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου.

Με την προσθήκη του Πέτρου Κωστόπουλου, ο οποίος περιγράφεται στην ανακοίνωση «Πότε απρόβλεπτος, πότε χαλαρός, κάποιες φορές αιχμηρός και κάποιες άλλες τρυφερός, πάντα όμως επικοινωνιακός, με θέση και χιούμορ» το κανάλι της Κάντζας δείχνει πως θέλει να ενδυναμώσει και άλλο τη late night ζώνη του.

Οι επιδόσεις του Alpha για το πρώτο μισό της σεζόν (Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος) τον φέρνουν στην κορυφή της τηλεθέασης. Στην πιο εμπορική ζώνη της τηλεθέασης, αυτής της prime time, διατηρεί επίσης τα πρωτεία και με διορθώσεις στο πρόγραμμα οι ιθύνοντες προσπαθούν να αυξήσουν τη διαφορά από τα αντίπαλα κανάλια.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο Alpha εντάσσει στο δυναμικό του έναν παρουσιαστή – πασπαρτού, που ενισχύει το ρόστερ του καναλιού λόγω του ειδικού του βάρους, τονώνει το πρεστίζ του σταθμού και μπορεί να τροφοδοτήσει με υλικό τις υπόλοιπες εκπομπές του σταθμού. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα οι συζητήσεις των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει ήδη από το δεύτερο μισό του Δεκέμβρη του 2015. Οι συζητήσεις αφορούσαν την τελική επιλογή της ημέρας προβολής της εκπομπής, τη στελέχωση της και τις προσθήκες στο concept. Τελικά η συμφωνία επήλθε στις αρχές της εβδομάδας και την αρχισυνταξία της εκπομπής θα αναλάβει η Παυλίνα Ντάσιου.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος είναι το κατεξοχήν πρόσωπο βραδινών εκπομπών. Είτε ως οικοδεσπότης της εκπομπής του, είτε ως κριτής σε talent show, κατάφερνε πάντα με τις ερωτήσεις του και τις τοποθετήσεις του να στρέφει τους προβολείς και το ενδιαφέρον των τηλεθεατών πάνω του.

Ακόμη και όταν βρέθηκε στο «άγνωστο» για εκείνον τοπίο του πρωινού, κατάφερε να σημειώσει αξιοπρεπέστατα νούμερα τηλεθέασης, απέναντι στο δίδυμο Φαίης Σκορδά και Γιώργου Λιάγκα, που είναι οι αδιαφιλονίκητοι κυρίαρχοι της ζώνης.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.